Twitter’da Hangi Değişiklikler Yapılacak? 2021

  • Teknoloji
  • Veridyen
  • 3 yıl önce
  • 5 Dakikalık Okuma Süresi
Twitter’da Hangi Değişiklikler Yapılacak? 2021

Instagram ve Facebook kadar popüler olmayan Twitter‘da; haber alma ve gündeme hakim olma konularında bu iki platformdan çok daha başarılı! Her yaştan insanın Twitter’da vakit geçirmeyi sevdiği biliniyor. Piyasaya çıktığı günden bu yana uygulamada çok fazla değişiklik olmaması; Twitter’da kullanımı kolay hale getiren etmenlerden birisi! Ancak, kullanıcı deneyimini iyileştirmek isteyen Twitter’da; olumlu ve olumsuz oy çalışmalarına devam ediliyor. Bir başka deyişle, yakın zamanda Twitter’ın yepyeni özellikleri ile tanışabilirsiniz.

Twitter'da

Olumlu ve Olumsuz Oy Ne Anlama Geliyor?

Twitter; hali hazırda retweet yapma ve yanıtlama gibi seçenekler vaat ediyor. Ancak, bu iki seçeneğe eşlik edecek farklı özelliklerin de uygulamaya kazandırılması hedefleniyor. Bu noktada, bazı Twitter kullanıcıları; denek olarak kullanılmaya başlandı. Bu kullanıcıların tweet’lerinin altında olumlu ve olumsuz oy tepkileri yer alıyor. Bu tür düğmeler; en azından şu aşamada tüm Twitter ahalisine hitap etmiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Twitter; bu özelliğin test edilmesinin yalnızca ios’taki küçük bir kullanıcı grubu için geçerli olduğunu ifade etti.

Olumlu ve olumsuz oy verme araçları; Twitter kullanıcılarının karşısına birkaç farklı şekilde çıkacak. Yukarı ve aşağı oklar başta olmak üzere kalp simgesi, aşağı ok, başparmak yukarı, başparmak aşağı simgeleri gibi farklı seçenekler söz konusu olacak. Bu özellikler sayesinde herhangi bir tartışma veya yazışma sırasında kullanıcılara verilen yanıt türlerini anlama durumu test edilecek. Ancak, en azından şu aşamada verilen yanıtlar; tüm kullanıcılar tarafından görüntülenemiyor.

Olumlu ve Olumsuz Oylar Nasıl Görüntülenecek?

Yukarı ve aşağı oylama özelliğine birçok siteden alışkın olduğunuzu söyleyebiliriz. Bilhassa Ekşi Sözlük’te vakit geçiriyorsanız kullanıcılar tarafından yazılanların oylandığını bilirsiniz. Yukarı oylama; olumlu oy anlamına gelirken aşağı oylama ise tahmin edebileceğiniz üzere olumsuz oylamayı ifade ediyor. Olumlu ve olumsuz oylama; Ekşi Sözlük dışında Reddit’te de yer alıyor.

Twitter; olumlu ve olumsuz oylama konusunun kalıcı olup olmayacağına henüz karar vermedi. Ancak, bu konuda Reddit’in örnek alındığı biliniyor. Reddit; herhangi bir konuya gelen yorumları sıralamak adına bu yöntemi kullanıyor. Bu sayede, en beğenilen veya en çok tepki alan yorumlar ortaya çıkıyor. Twitter ise olumlu ve olumsuz oyların en azından şu aşamada tweet sırasını etkilemeyeceğini ifade ediyor.

Twitter’da Hangi Değişiklikler Yapılacak? 2021

Twitter’da bu özelliğin kalıcı hale getirilmesi; kullanıcılar arasında büyük tepki görebilir. Çünkü, insanlar; olumsuz oy almamak adına uygulamayı kullanmamaya başlayabilirler. İnsanların baskı altında olmadan yorum yaptıkları bir ortam olarak bilinen Twitter’da böyle bir uygulamaya dahil olması; kullanıcı memnuniyetini azaltabilir. Yazmış olduğu yanıtın birçok olumsuz oy aldığını gören kullanıcı; Twitter’dan soğuyabilir. Bunun yanı sıra, bir grup kullanıcının bu durumdan memnun olma ihtimali de bulunuyor. Görüşlerinin olumlu veya olumsuz oylanması; bazı kullanıcıların hoşuna gidebilecek bir mevzu! Ancak, yine de kullanıcıların tepkilerinin nasıl olacağını görmek için zamana ihtiyaç var!

Twitter Geçmişte de Böyle Bir Uygulamaya İmza Atmıştı!

Olumlu ve olumsuz oy kullanma konusu; uzun süreden bu yana Twitter’ın gündeminde bulunuyor. Geçmiş yıllarda Facebook tarafından gönderi ve Messenger mesajları için tercih edilen emoji tepkilerinin Twitter’a da uygulanması gündeme gelmişti. Bunun yanı sıra, farklı tweet etkileşimleri üzerinde de çalışmalar yapılmıştı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Twitter ürün lideri Kayvon Beykpour; şirketin önceki dönemde beğenmemeler üzerinde de çalışmalar yaptığını ifade etmişti. Beykpour; herhangi bir Twitter kullanıcısının tweet’ine verilen olumlu veya olumsuz oy tepkisinin kalıcı olması adına çalıştıklarını belirtti.

Sonuç olarak, bu özelliğin Twitter’a eklenmesiyle beraber farklı bir dönem başlayacak.