WordPress’te Açılış Sayfası Oluşturma

  • Wordpress
  • Veridyen
  • 2 yıl önce
  • 14 Dakikalık Okuma Süresi
WordPress'te Açılış Sayfası Oluşturma

WordPress, dünya genelinde web sayfası oluşturmak için sıklıkla kullanılan altyapılardan biridir. Basit bir ara yüze sahip olması nedeniyle hem şirketler hem de kişiler tarafından kullanılmaktadır. Yanında sunulan eklentiler sayesinde herhangi bir koda gerek kalmadan istenilen tüm araçlar da çalıştırılabilmektedir. Kontak formları, seo araçları, mail eklentileri bunlar arasında sıklıkla sayılabilecek eklentiler olarak nitelendirilebilmektedir. Elbette bir WordPress sayfasına sahip olmak kişi ya da şirketler için yeterli olamamaktadır. İyi bir açılış sayfasına sahip olmak hem görsel hem de işlevsel açıdan büyük önem arz etmektedir. Bunun için de mutlaka profesyonel bir açılış sayfası oluşturmak gerekmektedir.

WordPress’i Kim Kurdu?

WordPress, 2003 yılında, b2/cafelog adlı önceki bir projenin bir dalı olarak ortaya çıkan bağımsız bir proje olarak oluşturuldu. WordPress açık kaynaklı bir yazılımdır, bu nedenle günümüzde büyük bir katkıda bulunanlar topluluğu tarafından yapılmıştır. Ancak WordPress’in kökenini köklerine kadar takip edecek olursak, orijinal yaratımı Matt Mullenweg ve Mike Little arasındaki bir işbirliğiydi. O zamandan beri Matt Mullenweg, büyük ölçüde WordPress’in yüzü haline geldi. Ayrıca, kâr amaçlı WordPress.com hizmetinin arkasındaki şirket olan Automattic’in de kurucusudur.

Ancak şunu söylemek yeterlidir ki, WordPress kurulduğundan bu yana fazla ileriye gitmiş ve devasa topluluğu sayesinde her türlü web sitesini oluşturmak için en popüler çözüm haline gelmiştir.

WordPress'te Açılış Sayfası Oluşturma

WordPress Ne Tür Web Siteleri Yapabilir?

Yıllar önce, WordPress, daha geleneksel web sitelerinden ziyade, öncelikle bir blog oluşturmak için bir araçtı. Gerçi bu uzun zamandır doğru değil. Günümüzde, çekirdek koddaki değişikliklerin yanı sıra WordPress’in devasa eklenti ve tema ekosistemi sayesinde, WordPress ile her türlü web sitesini oluşturabilirsiniz. Örneğin, WordPress yalnızca çok sayıda iş sitesine ve bloga güç sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bir e-ticaret mağazası oluşturmanın en popüler yoludur! WordPress ile şunları oluşturabilirsiniz:

-İş web siteleri

-E-ticaret mağazaları

-Bloglar

-Portföyler

-Özgeçmişler

-Forumlar

-Sosyal ağlar

-Üyelik siteleri

Bir Pazarlama Kampanyasında WordPress Açılış Sayfası Oluşturmak

Bir pazarlama kampanyasında, bir WordPress açılış sayfası oluşturmak, hedef kitlenizi daraltmanıza ve satın alma yolculuğunda olası satışları yönlendirmenize yardımcı olur. İyi optimize edilmişse, dönüşüm oranınızı büyük ölçüde artırabilir.

Dijital pazarlama ile çalışmanın avantajlarından biri, emrinizde olan çok çeşitli stratejilerdir. Göz önünde bulundurmanız gereken çok yaygın bir seçenek, kampanya performansınızı artırmak için bir WordPress açılış sayfası oluşturmaktır.

Ancak bu stratejiden en iyi şekilde yararlanmak için bir açılış sayfasının amacının ne olduğunu, nasıl yapıldığını ve hangi ilkeleri izlemeniz gerektiğini anlamalısınız. Sayfa parlatma, başarı şansınızı artırmak için çok önemlidir. Ve bugün buraya en iyi açılış sayfasını oluşturmanıza yardımcı olmak için buradayız.

Bu yazıda şunları göreceksiniz:

  • Açılış sayfası nedir?
  • Amacın ne?
  • Neden bir açılış sayfası oluşturmalısınız?
  • Şirketin sonuçlarıyla ilişkiniz nedir?
  • WordPress’te bir açılış sayfası nasıl oluşturulur?
  • Bir açılış sayfası oluştururken nelere dikkat edilmelidir?
  • Başarılı bir açılış sayfası için ilkeler nelerdir?
  • Kaliteli açılış sayfası örnekleri

WordPress’te açılış sayfanızı oluşturarak takip edin ve öğrenin.

Açılış sayfası nedir?

Hepimizin aynı sayfada olduğundan emin olmak için önce bir açılış sayfasının ne olduğunu açıklayalım.

İngilizce’de “açılış sayfası”; “açılış sayfası”, “öncü yakalama sayfası” veya “statik sayfa” olarak da adlandırılır. Çünkü işlevi, halkı çekmeye yardımcı olmaktır. Bir dijital pazarlama kampanyası geliştirirken, sosyal ağlar, Google, blog ve diğerleri gibi farklı alanlarda bir dizi reklam oluşturmanız olasıdır. Bu sayfalar da potansiyel müşteriyi kampanyalarınız için merkezi bir nokta olarak hizmet edecek olan açılış sayfanıza yönlendirebilir.

Amacın ne?

Bir açılış sayfasının tüm öğeleri, görsel stilinden içeriğin kendisine kadar potansiyel müşterileri dönüştürmeye yöneliktir. Daha az bilgiye sahip olma eğilimindedirler ve yalnızca segmenti sürdürmek için gereken minimuma odaklanırlar. Ayrıca, müşteri adayının kampanyanıza olan ilgisini ve ilgisini kaydetmek için kullanılan bir kayıt formu da vardır.

Bu sayfanın hizmet edebileceği bir diğer amaç ise kitleyi hedeflemeye başlamaktır. Forma bazı kategoriler veya filtreler girerseniz, farklı kitle türlerini personalarına göre belirleyebilir ve ayrı listelere koyabilirsiniz.

Doğrudan WordPress‘te bir açılış sayfası oluşturarak web sitenize ve platformunuza bağlanmasına neden olabilir. Böylece bu iki kaynak arasında daha kolay bilgi alışverişi yapabileceksiniz.

Neden bir açılış sayfası oluşturmalısınız?

İyi kullanılırsa, açılış sayfanız bir kampanya boyunca yakalayabileceğiniz potansiyel müşteri sayısını büyük ölçüde artırır. İşte bu sayfanın sunabileceği başlıca avantajlardan bazıları:

WordPress'te Açılış Sayfası Oluşturma

Maliyet azaltma

Yeni dijital pazarlama kampanyalarını yürütmek için ayrı bir web sitesi oluşturmak her zaman iyi bir fikir değildir. Bu, iletişim tabanınızı bölebilir ve her etki alanındaki bakım maliyetlerini artırabilir. Bu noktada WordPress üzerinde bir açılış sayfası oluşturmak daha uygun maliyetli bir alternatiftir.

Özellikle WordPress tarafından sunulan şablonlardan birini temel olarak kullanıyorsanız, bir açılış sayfası yapılandırma süreci çok daha basittir. Bu, ekstra maliyetlere maruz kalmadan sonuçlarınızı iyileştirmeye yardımcı olur.

Yönetimi kolaydır

Diğer eylemleriniz için odak noktası olarak kullanılabilecek bir sayfa oluşturmak, bakım ve üretim maliyetlerinizi artırmak zorunda kalmadan getirinizi en üst düzeye çıkarmanın basit ve etkili bir yoludur. Açılış sayfası daha basit ve daha anlaşılır bir yapıya sahip olma eğilimindeyken, oluşturulması ve yönetilmesi de daha kolaydır.

İzleyiciler hakkında bilgi toplama ve düzenlemenin çoğu, yanıtların ve materyallerin sunulması gibi otomatikleştirilebilir. Bu, kampanyayı bir bütün olarak yürütmeye ve hizmetlerinizi geliştirmeye odaklanmanız için size daha fazla zaman tanır.

Ürün geliştirme

Açılış sayfanızdan geçen potansiyel müşterilerin resmi müşteri olma olasılığı daha yüksektir. Aynı şekilde, iletişimde kalma ve ürün ve hizmetlerini iyileştirmek için geri bildirim taleplerine yanıt verme olasılıkları da daha yüksektir. Yalnızca bağış toplama olanaklarınızı artırmakla kalmayan, aynı zamanda işinizi geliştirmek için size somut veriler sağlayan bir sayfa oluşturmak iyi bir yatırımdır.

WordPress'te Açılış Sayfası Oluşturma

Müşteri adayı segmentasyonu

Aynı hedef kitle içinde, olası satışlarınızı daha dar ölçütler kullanarak başka alt gruplara ayırabilirsiniz. Ürün veya hizmetin türüne, dönüşüm şansına veya diğer faktörlere bağlı olarak. Bu kriterlerden bazılarını doğrudan açılış sayfası formunuzda ayarlayabilir ve potansiyel müşterilerin yanıtlarına göre bunları hemen hedeflemeye başlayabilirsiniz. Bu, her grubun önünde daha etkili hareket etmenizi sağlar.

Şirketin sonuçlarıyla ilişkiniz nedir?

Bir işletmede karlılığı artırmak için daha fazla müşteri çekmeniz ve elde tutmanız gerekir. Bu, bir bütün olarak pazarlama yatırımının tüm temelidir. WordPress‘te bir açılış sayfası oluşturarak, işletmenizin müşteri tabanınızı büyütme yeteneğine yatırım yapmış olursunuz. Ve daha yüksek bir dönüşüm oranı ile pazarlama yatırımınız da daha karlı hale gelir.

WordPress’te bir açılış sayfası nasıl oluşturulur?

Açılış sayfaları oluşturmanın teknik kısmı o kadar da zor değildir. Sadece adımlarının ne olduğunu bilmeniz yeterlidir.

WordPress‘te açılış sayfası oluşturmak için adım adım

  1. Kontrol panelinden Sayfalar > Yeni Ekle’yi seçin.
  2. Sağ üst köşedeki Blok Ekle düğmesini tıklayın ve başlığı, açılış sayfası metnini, formu ve çağrı düğmelerini ekleyin. Ardından Yayınla’yı tıklayın
  3. Kontrol paneline dönün ve Görünüm > Özelleştir’i tıklayın.
  4. Ana Sayfa Ayarlarına gidin ve Statik Sayfa yazan seçeneği işaretleyin. Bundan sonra, açılış sayfası şablonunuzu ana sayfanız olarak ayarlayın

Ve açılış sayfanız hazır.

WordPress'te Açılış Sayfası Oluşturma

Bir açılış sayfası oluştururken nelere dikkat edilmelidir?

Başlamadan önce, açılış sayfanızla hangi hedeflere ulaşmak istediğinizi tanımlamanız gerekir. Dağıtımı zengin bir malzeme mi? Satışa doğrudan dönüşüm mü? Tanıtmak istediğiniz yeni bir ürün veya hizmeti tanıtmak mı? Bu sayfayla neyi başarmak istediğinizi netleştirdiğinizde, sonraki soruları yanıtlamak ve hedefiniz için optimize etmek daha kolay olacaktır.

İyi şablonlar kullanın

WordPress kullanmanın avantajlarından biri, açılış sayfaları da dahil olmak üzere farklı sayfa türleri için geniş bir şablon kataloğuna sahip olmasıdır. Görsel kimliğinize daha uygun ve stratejiniz için ihtiyacınız olan kaynaklara sahip olanı seçmelisiniz. Birçoğu ücretsiz olan birkaç kaliteli şablon vardır. Ancak, bunlardan biri özellikle iyiyse, almaya değer olabilir.

Kaliteli bir eklenti seçme

Eklentiler, bir web sitesine veya etki alanına daha fazla işlevsellik eklemek için kullanılır. Diğerlerinin yanı sıra veri toplama işlevlerine, biçime sahip eklentiler ekleyebilirsiniz. Bu, dönüşümlerinizi optimize etmek için açılış sayfasıyla yapılabilecek seçenekleri artırır.

Sayfayı optimize edin

Sayfa oluşturulduktan sonra geriye kalan şey optimizasyonunu yapmak, artık alakalı olmayan eklentileri ve kod satırlarını kaldırmaktır. Bu, açılış sayfasını daha hafif hale getirerek potansiyel müşterilerin erişmesini ve işleme sorunlarından kaçınmasını kolaylaştırır.

Başarılı bir açılış sayfası için ilkeler nelerdir?

WordPress’te bir açılış sayfası oluşturma sürecini anlamanın yanı sıra, performansına yardımcı olan bazı yönleri de akılda tutmak önemlidir. Kendiniz üzerinde çalışırken, bu ilkeleri takip etmeye çalışın.

Temiz görünüm

Çok fazla görsel bilgi, özellikle çevrimiçi olmak üzere, mesajınızın iletimini önemli ölçüde bozabilir. İdeal olarak sayfa, mesajınızı netleştirmek için gereken minimum varlıkları ve metni içermelidir. Okunması kolay, ancak işletmenizin görsel kimliğiyle de tutarlı renkler ve yazı tipleri kullanın.

WordPress'te Açılış Sayfası Oluşturma

Net bilgi

Görsel netliğe ek olarak, iletmek istediğiniz bilgi türünü ve bunu en verimli şekilde nasıl iletebileceğinizi dikkatlice düşünmek önemlidir. Minimum metin içeren bir WordPress açılış sayfası oluşturmak idealse, doğrudan konuya girmeli, teklifiniz hakkında konuşmalısınız, müşteri adayının ne alacağını ve ne yapmaları gerektiğini bilmelerini sağlamalısınız.

Resimlere odaklanın

Metin eksikliğini telafi etmenin bir yolu, aynı rolü yerine getiren açıklayıcı görseller kullanmaktır. Niyetiniz yeni bir materyal yayınlamaksa, o zaman kolayca tanımlanabilecek bir fotoğrafınız olabilir. Bu, yalnızca sayfanızın bir bakışta tanınmasını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda ekrana koymanız gereken görsel dağınıklığı da azaltır.

Eylem çağrısı

Her açılış sayfasının bir harekete geçirici mesajla bitmesi gerekir. Yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri, potansiyel müşterilere net bir yön vermeden bir içeriği veya kampanyayı bitirmektir. Yalnızca “daha fazla oku” yazan bir düğmenin veya kullanıcıya açıkça formu doldurmasını söyleyen bir bölümün varlığı, dönüşüm şansınızı artırır.

Kaliteli açılış sayfası örnekleri

WordPress açılış sayfanızı nasıl oluşturmak istediğinizi görselleştirmenin en iyi yolu örnekleri görmektir. İşte en yaygın türlerden bazıları ve amaçları:

  • Dönüşüm: ziyaretçileri potansiyel müşterilere dönüştürmek;
  • Teşekkür Sayfası: bir teklife veya bir eylemin performansına gösterdiği ilgi için müşteri adayına teşekkür edin;
  • Doğrudan Teklif: şirketle iletişime geçmek için öncülük edin.

WordPress’te bir açılış sayfası oluşturma süreci zor değildir, ancak optimize etmek için dikkatli olmanız gerekir. Ve zamanla, performansınızı iyileştirmek için yeni özellikleri stratejilerinize entegre etmek iyi bir fikirdir. Şirketinize uygun olan açılış sayfasını oluşturduktan ve yönergeleri doğru bir şekilde takip ettikten sonra yapmanız gereken tek şey pazarlama sürecinizi yakından izlemek olacaktır.