Hosting Satın Alma Süreci Nasıl Gerçekleşir?
- Hosting
- Veridyen
- 3 yıl önce
- 5 Dakikalık Okuma Süresi
Domain; alan adı olarak biliniyor. Bir başka deyişle, internet sitenizin adresi olduğunu söyleyebiliriz. Hosting ise internet adresinizdeki içeriğin sunucularda depolanmasını ve yayınlanmasını sağlar. Klasik bilgisayarlara kıyasla çok daha güçlü bilgisayarların hosting içerisinde kendisine yer bulduğunu söylemek gerekir. Yazımız sayesinde hosting satın alma süreci hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Hadi başlayalım!
İnternet sitesinin temelini atmak isteyenlerin bu işe ilk olarak hosting alma işlemleri ile başlaması gerekiyor. Takdir edersiniz ki, internette yer almanın tek bir yolu mevcut! O da özgün bir internet sitesine sahip olmak! Bu noktada, internet sitesi açmaya karar verdiğiniz takdirde alan adı ve hosting alarak sürece başlamanız gerekiyor.
Hosting Satın Almak İsteyenlerin Neler Yapması Gerekiyor?
Her şeyden önce, hangi hosting paketini satın alacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Ancak, hosting paketi seçiminden önce de yapılması gerekenler mevcut! Kurumsal site, kişisel blog, online satış sitesi gibi sitelerden hangisine sahip olmak istediğinize karar vermelisiniz. Buna ek olarak, sitenin hangi içerik yönetim sistemi ile oluşturulacağı da belirlenmelidir. Bu noktada, CMS nedir, en iyi CMS sistemleri hakkında bilgi sahibi olmanız şart!
Hosting satın almayı düşünenler için birden çok alternatif bulunuyor. Özellikle kaynak yönetimi ve paylaştırılması konusunda neredeyse her ihtiyaca hizmet eden hosting paketi seçenekleri vardır. Bir başka deyişle, her internet sitesinin kendisine uygun bir hosting paketi bulması mümkün!
- WordPress Hosting: İlk olarak, WordPress için özel olarak tasarlanmış sunucu donanımlarına sahip hosting türünden başlayabiliriz. WordPress hosting; bilhassa paylaşımlı hosting seçeneklerine kıyasla oldukça avantajlıdır.
- Linux Hosting: Oldukça avantajlı bir hosting seçeneğidir. Sınırsız web sitesini barındırmasıyla dikkat çeker. PHP ile yazılmış bir siteye sahipseniz tercihiniz kesinlikle Linux hosting olmalıdır. Ayrıca, WordPress ile oluşturulmuş sitelerin Linux işletim sistemi tarafından desteklendiğini bilmelisiniz. Linux hosting kullanmanın çok sayıda avantajı bulunuyor. Açık kaynaklı oluşunun yanı sıra hızlı ve ekonomik olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Özellikle karmaşık web uygulamaları için tercihiniz Linux hosting olmalı!
- Windows Hosting: Kurumsal ihtiyaçlarınızı karşılamak istiyorsanız sizin için en uygun seçenek olacaktır. Yüksek performanslı hosting planlarından oluşur. Ancak, yalnızca ASP.NET, SQL Server tabanlı internet siteleri için kullanıldığını söylemeliyiz.
- Kurumsal Hosting: Adından da anlaşılacağı üzere kurumsal web sitelerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacak türden sunucu donanımlarına sahip hosting paketidir. Hem yüksek kotalı hem de güvenliği ön planda tutan e-posta hesabı vaat etmesi; kurumsal hosting’i öne çıkaran detaylar arasında bulunur.
- Bayi Hosting: Sahip olduğu hosting hizmetini başkalarına satarak kazanç elde etmek isteyenlere hitap eden bir hosting seçeneğidir.
Hosting Satın Alma Adımları Nelerdir?
Hosting satın almak isteyenlerin ilk olarak hangi hosting sağlayıcıdan bu hizmeti alacaklarını belirlemesi gerekiyor. Hizmet sağlayıcının belirlenmesinin ardından bünyesinde bulunan hosting paketleri incelenmelidir. Paketler arasında birtakım kıyaslamalar yapılabilir. Sitenin güncel ve gelecekteki ihtiyaçları dikkate alınmalıdır. Seçilen hosting paketi için satın al butonuna basılarak satın alma süreci başlatılabilir. Bir sonraki aşamada, domain sorgulama işlemleri gerçekleştirilmelidir. İstenilen alan adının uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Müsait olduğu takdirde kaydet ve kullan butonu ile satın alma sürecine devam edilmelidir.
Hosting satın alma periyotları değişkenlik gösterir. Bir, iki veya üç yıllık satın alma sürelerinden uygun olanı tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra, hosting paketine statik IP, yedekleme, DDOS koruması, anti SPAM gibi özellikler de eklenebilir. Ancak, bu özelliklerin her birisinin ekstra ücrete tabi olduğunu söylemek gerekir.