2021’de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

  • Wordpress
  • Veridyen
  • 3 yıl önce
  • 33 Dakikalık Okuma Süresi
2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi
İçindekiler gizle

WordPress eklentileri, blogların, web sitelerinin ve e-ticaret sitelerinin yönetimini ve işleyişini optimize etmek için harika araçlardır. SEO optimizasyonu, metrik kontrolü ve çevrimiçi mağazalarda ayarlamalar, mevcut düzinelerce seçenek arasındaki olasılıklardan bazılarıdır. WordPress eklentileri, web sitelerinin geliştirilmesine yardımcı olan ve onlara ek önemli işlevler sağlayan ek araçlardır.

Bu eklentiler, sayfa sıralamasını optimize etmek ve web sitenizi e-posta ve diğer temel platformlarla entegre etmek için CTA’lar oluşturmak için destek sağlar. Web sitelerini, e-ticareti ve blogları yönetenlerin günlük rutininde çok yardımcı olabilecek yüzlerce eklenti seçeneği vardır.

Bu araçlar, yalnızca sayfaların bakımı için değil, aynı zamanda pazarlama eylemlerinin ve diğer ilgili görevlerin otomatikleştirilmesi için de destek sağlar.

Pek çok seçenek arasından, WordPress için 66 farklı eklentiyi bulabilirsiniz. Bu eklentiler sayesinde aşağıda yer alan tüm faydaları da web sitenize sağlamanız mümkündür.

  • CTA optimizasyonu, dönüşümü ve olası satışlar
  • Bloglar ve web siteleri için UX ve özellik ayarları
  • Sayfalardaki yorumları yönetme
  • Sosyal medya yönetimi
  • Performans metriklerini izleme
  • Yazarlar için araçlar
  • Banner ve reklam yönetimi
  • SEO ayarlamaları
  • E-ticaret için çözümler
  • Mobil cihazlar için duyarlılık ve SEO yapılandırması

CTA Optimizasyonu, Dönüşümü ve Olası Satışlar

CTA’lar, blogların ve web sitelerinin kullanıcıları dönüştürmeye ikna etmesi için gereklidir. Bu durumda, eylem onların iletişim bilgilerini sizinle paylaşmalarını ve ardından şirketin veri tabanına girmelerini sağlayacağı için müşteri adayı olurlar. CTA oluşturma otomasyonunu, düğmeleri yönetmeyi ve diğer destek çözümlerini sunmayı amaçlayan WordPress eklentileri için birçok seçenek vardır. Listemizin başlangıcına bu kategoriden göz atın!

2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

Rock Convert

CTA banner yönetimini kolaylaştırmak için Rock Convert önemli eklentilerden biridir. Blogunuzun kategorilerinin her biri için özel CTA’lar oluşturmayı ve bunları yerleştirmek istediğiniz yeri seçmeyi mümkün kılar. Ayrıca sitenin üstünde veya altında reklam çubukları oluşturabilir, siteyi otomasyon araçlarıyla entegre edebilir ve UTM parametrelerini ve olaylarını yapılandırabilir, ardından Google Analytics’te dönüşüm ölçümlerini izleyebilirsiniz. Ayrıca, içeriği e-posta ile teslim eden ve bir ipucu yakalayan gönderiler için PDF indirmeleri sunabilir.

Flare

Stratejiniz için istediğiniz dönüşümler arasında paylaşımlar varsa, Flare çok ilginç bir eklentidir! Gönderiyi doğrudan okuyucunun sosyal medyasında yayınlayarak bu eylemi otomatikleştiren düğmeler oluşturur .

Contact Form 7

Diğer bir mükemmel alternatif olan Contact Form 7, müşteri adaylarını yakalamak için formlar oluşturur. Saniyeler içinde hazır olan contact form 7  şirketin stratejisine çok yardımcı olmaktadır.

Mailchimp

Aynı teklife sahip başka bir harika seçenek: Tamamen özelleştirilebilir kayıt formları oluşturabilir ve bunları kısa kodlar veya widget’lar kullanarak blogunuzun farklı yerlerinde görüntüleyebilirsiniz.

Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget)

 

Bazı durumlarda, okuyucu sayfayı aşağı kaydırdığında bazı widget’ları -örneğin, e-posta yakalama – görmekte zorlanmaktadır. Bunu yalnızca yerel WordPress özellikleriyle yapamazsınız, bu nedenle iki çözümünüz vardır. Kod değişiklikleri yapabilir veya Q2W3 Sabit Widget gibi bir eklenti kullanabilirsiniz.

 

2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

LeadPages

 

Açılış sayfaları oluşturmanıza yardımcı olan bu eklenti ile sıcak potansiyel müşteriler oluşturmaya da yardımcı olmaktadır. Nitelikli müşteri adayları olacak iletişim bilgilerini yakalamanıza izin veren formlarla bunları yapılandırabilirsiniz.

OptinMonster

 

Pop-up özelleştirme ile dönüşüm oranınızı optimize etmeye yarayan bu eklenti sayesinde ziyaretçilerin adlarını ve e-posta adreslerini, yani basit olası satışları yakalayabilirsiniz.

Thrive Leads

Bu, dönüşüm oluşturmayı amaçlayan WordPress eklentileri arasında bir başka harika seçenektir. Sayfalarınıza açılır pencereler, widget’lar, formlar ve daha fazlasını eklemenize olanak tanır. Ek olarak, hangilerinin en çok dönüşüm sağladığını görmek için formlarınızla A/B testleri oluşturabilirsiniz.

Form Craft

Form Craft ile programlama bilgisine ihtiyaç duymadan web siteniz için gelişmiş formlar oluşturabilirsiniz. Bunları web sitenize eklemeden önce, aracın nasıl çalıştığını öğrenmek için test formları çalıştırabilirsiniz.39 Dolar gibi bir rakamla kullanıcılar bu eklentiden faydalanabilmektedir.

Bloglar ve Web Siteleri İçin UX ve Özellik Ayarları

 

İyi bir web sitesi, kullanıcıları için mükemmel bir gezinme ve gezinme deneyimi sağlamalıdır. Aksi takdirde, sayfalarına girenler orada fazla zaman harcamak istemeyeceklerdir, bu da şirketin stratejisini baltalamakta ve web sitesinin Google arama sonuçları sıralamasını zayıflatmaktadır.

Ayrıca, sayfa işlem rutininizi kolaylaştırmak için WordPress panelini ve özelliklerini özelleştirmek de mümkündür. UX iyileştirmelerine ve bazı temel ayarlamalara yönelik iyi WordPress eklentileri bulabilirsiniz.

2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

W3 Total Cache

Bu eklenti, sayfalarınızın yüklenme süresini azaltmanıza yardımcı olur. Bunu, CSS ve JavaScript dosyalarını aşağıdaki gibi bazı eylemlerle sıkıştırarak yapar:

  • veritabanına erişimi azaltmak;
  • tarayıcının önbelleğini kullanma;
  • CDN hizmeti uygulamak gibi faydaları bulunmaktadır.

WP Super Cache

WP Super Cache eklentisi, W3 Total Cache’ye benzer şekilde, tarayıcı önbelleğiyle blog gezintisini hızlandırmanıza yardımcı olu . Bu görevi birkaç şekilde gerçekleştirir. Bunlardan biri, blogun HTML kopyalarını sağlayan mod_rewrite aracılığıyladır. Bu eklentinin bir diğer avantajı, artık ihtiyaç duyulmayan eski önbelleğe alınmış dosyaları temizleme seçeneğidir ve blogda daha hafif gezinmeye katkıda bulunur.

Widget Logic

Bu, ekranı özelleştirmek veya belirli sayfalardaki belirli widget’ları gizlemek isteyenler için mükemmel bir eklentidir. Eklenti, belirli bir konu hakkındaki makalelerde görüntülenecek bir dizi widget gibi bazı çok ilginç ayarlara sahiptir.

Regenerate Thumbnails

Bu eklenti blog için önemli bir özellik sunar: WordPress sitede bulunan küçük resimlerin yeniden boyutlandırmaya yardımcı olur. Blogun stiline ve tasarımına uyum sağlamak için farklı boyutlara sahip olmaya karar verirseniz, bu araç son derece faydalıdır.

FooGallery

Bu eklenti iyi korunur ve yeni WordPress editörü Gutenberg’e mükemmel şekilde uyar. Başlıca özelliği, resimlerin farklı şablonlar uygulanarak galerilerde düzenlenmesine izin vermesidir.

Tüm bu olumlu noktalara ek olarak, FooGallery duyarlıdır ve bu nedenle her tür cihaza otomatik olarak uyum sağlayabilir.

2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

Imsanity

Resim içeren bir sayfa veya makale yayınladığınızda ancak hiçbir zaman istediğiniz boyutta kalmadıklarını biliyor musunuz? Bu sorunu çözmek için, resimlerin boyutunu otomatik olarak ayarlayan Imsanity eklentisini indirmeniz yeterlidir .

NextGEN Gallery Plugin

Başka bir harika galeri eklentisi seçeneği NextGen Gallery Plugin’dir. Yalnızca daha sağlam galeriler oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda kompakt sürümdeki listeler de dahil olmak üzere farklı fotoğraf seçimlerinin slayt gösterilerini de oynatabilir.

WP-PageNavi

 

Tüm WordPress temalarında sayfa gezinme özelliği yoktur. Hatta bazıları yapar ama tasarımları nedeniyle fazla dikkat çekmezler. WP-Page Navi, bunu çözmeye yardımcı olan WordPress eklentilerinden biridir. Bununla, sayfa gezinme sistemini blogunuza ekleyebilir ve istediğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz.

Restrict Content

 

Blog aboneleriniz için özel bir alan yaratmak ister misiniz? İçeriği Kısıtlama eklentisi, en kullanışlı WordPress eklentilerinden biri olarak kullanıcılara büyük destek sunar. Bu eklentiyle, makalelere veya tüm sayfalara erişimi yalnızca blogunuza giriş yapan kullanıcılarla sınırlayabilirsiniz . Yöneticiler, editörler ve aboneler gibi kullanıcı türleri aracılığıyla erişimi de sınırlayabilirsiniz.

Advanced Custom Fields

Blogunuzun sahip olması gereken en önemli WordPress eklentilerinden biri, blog içinde kendi özel alanlarınızı oluşturmanıza izin verdiği için gelişmiş özel alanlardır. Çoğu kullanıcı için bu araç, metin, e-posta ve parola alanları, resimler, videolar, dosya indirmeleri ve diğerlerini oluştururken ve konumlandırırken sorunları çözmeye yardımcı olur.

Auto Excerpt Everywhere

Bu eklenti, metindeki içeriğin yalnızca bir bölümünü görüntülemenize izin verir. Bu, okuyucunun merakını çeker ve gönderiye erişimi teşvik eder. Ayrıca bu işlevi hassas bir şekilde yapılandırmanıza olanak tanır. Bu sayede, bir özet olarak görüntülenecek tam makalenin kelime sayısını tanımlayabilir, makale için bir küçük resim oluşturabilir ve “Daha fazla oku” düğmesinin metnini özelleştirebilirsiniz.

2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

Jetpack

Blogunuzda birden çok işlevi yapılandırmanıza yardımcı olan bir eklenti kullanmaya ne dersiniz? Jetpack gerçek bir İsviçre Çakısı gibidir. Şunlar için çözümler sunar:

  • Güvenlik;
  • Ziyaretçi istatistikleri;
  • Fotoğraf galerileri;
  • Resim veya gönderi karuselleri;
  • Görüntü optimizasyonu.

Tüm bu yeni özellikleri getirmek yetmezmiş gibi, aynı zamanda blogunuzun performansını ve güvenliğini nasıl artıracağınıza dair ipuçları da veriyor.

Advanced iFrame Pro

Bu daha gelişmiş bir eklentidir ve iFrames ile çalışan herkes için çok faydalıdır. Bununla, özel iFrame’ler geliştirebilir ve bunları web sitenizin herhangi bir yerine ekleyebilirsiniz. Ayrıca, içeriği doğrudan gömebilir veya iFrame’in yalnızca bir kısmını gösterebilirsiniz.

HTML Javascript Adder

Bu eklenti ile widget’larınızı özelleştirmek mümkündür. HTML Javascript Adder, ziyaretçiyi sayfayı kaydırırken izleyen kayan bir kutu gibi herhangi bir WordPress widget’ının içine kod yerleştirmenize olanak tanır.

Sucuri

Bu eklenti, web sitenizin güvenliğini artırmayı amaçlamaktadır. Riskli durumlardan kaçınmak için tüm güvenlik ayarlarını yapılandırmanıza olanak tanır. Eklentinin ücretsiz ve ücretli planları vardır. Ücretsiz sürümün buna değer olduğunu düşünüyorsanız, denemek için ücretli plana geçebilirsiniz.

WP-Optimize

Veritabanı depolama alanınızı azaltmak için harika bir çözüm WP Optimize eklentisidir. WP-Optimize, sunucunuzda artık ihtiyaç duyulmayan verileri arayan ve web sitenizin daha hızlı yüklenmesi için bu “çöpü” düzenli olarak temizleyen bir eklentidir.

Outbound Links

Sitenizin diğer sitelere bağlantıları olması önemlidir, ancak ziyaretçilerin sizin sitenizde kalması da önemlidir. Bunu yapmanın bir yolu, harici bağlantıların yeni sayfalarda açılmasını sağlamaktır. Bu, tüm harici bağlantılarınızı yeni sayfalarda açılmaya zorlayan Giden Bağlantılar eklentisini gerektirir.

2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

Redirection

Web sitenizde çok sayıda 301, 404 yönlendirmesi varsa her şeyi tek bir alanda düzenlemek son derece önemlidir. Yönlendirmenin yaptığı budur. Ayrıca, çok kullanışlı bir özelliği de vardır. Bir gönderinin URL’si her değiştirildiğinde otomatik olarak bir 301 yönlendirmesi oluşturmaya yardımcı olmaktadır.

CoSchedule by Todaymade

Birden çok yazarlı bir blogunuz olduğunda, yayın tarihleriyle çakışmalar olabilir. CoSchedule, farklı yazarların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir editoryal takvim olarak çalışır. Böylece, yayınlarınızı planlamak kolaylaşır, ayrıca en yüksek ziyaret oranlarına sahip tarih ve saatlerde makaleler yayınlayarak blogunuza gelen trafiği artırmaya fayda sağlar. Ücretli olmasına rağmen, test etmek ve blogunuz için gerçekten yararlı olup olmayacağını görmek için 14 gün süre tanımaktadır.

Fiyat: Ayda 15,00 ABD Dolarından itibaren.

WP Page Builder

Kolay ve basit bir web sitesi oluşturucu olarak çalışan bir eklentiye ihtiyacınız varsa, WP Page Builder’ı denemelisiniz. Bu, deneyimli geliştiriciler ve yeni başlayanlar için çalışabilen bir sürükle ve bırak oluşturucudur. WordPress web sitenizi sıfırdan tasarlayabilir ve yol boyunca her şeyi özelleştirebilirsiniz.

WP Rocket

En ünlü WordPress eklentilerinden biridir. Sahip olabileceğiniz en güçlü performans eklentilerinden biri olarak da tanımlanabilir. Sayfa önbelleğe alma, site haritası ön yükleme, tarayıcı önbelleğe alma, Google yazı tipi optimizasyonu, tembel yükleme ve çok daha fazlasını içerir.

Ücretsiz sürümü yoktur, bu nedenle en basit sürüm 49 dolardan başlamaktadır.

Sayfalardaki Yorumları Yönetme

Yorumlar, WordPress’in sitelerinize sağladığı önemli bir özelliktir. Özellikle bloglarda sıklıkla kullanılırlar, bu nedenle bu özelliği kontrol etmek ve yönetmek önemlidir. Bazı eklentiler bu konuda size yardımcı olabilir. Aşağıdaki eklentiler bu konuda kullanıcılara destek sağlamaktadır.

Disqus

WordPress için en iyi yorum sistemlerinden biri olarak nitelendirilmektedir. Yorumlara oy verme, alanlara resim ekleme ve alaka düzeyine veya en iyi puana göre sıralama gibi çok ilginç araçlara sahiptir. Bu özellikler, kitlenin ilgisini çekmenize ve çok önemli olan etkileşim sayınızı artırmanıza yardımcı olur.

2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

Akismet

Artık bloglarınızda ve web sitelerinizde tekrar eden ve otomatikleştirilmiş yorumlar hakkında endişelenmenize gerek yok. Askimet, makalelerinizde yalnızca ilgili yorumları tutmanıza izin veren bir istenmeyen posta önleme eklentisidir. Kullanımı o kadar gerekli ki, WordPress’in yeni sürümleri zaten bu eklentiyle birlikte gelmektedir.

Sosyal Medya Yönetimi

Web sitenizi sosyal medya eylemleriyle entegre etmek çok önemlidir. Bu tür bir otomasyon, içeriğin düzgün bir şekilde paylaşılmasına olanak tanır ve bu da, sosyal ağlarınızla ilgili herhangi bir işlevi kolayca kurmanıza olanak tanır. Hangi WordPress eklentilerinin bu ihtiyaca yönelik çözümler sunduğunu görün aşağıdaki listede görebilirsiniz.

Simple Social Icons

Simple Social Icons, kullanımı kolay ve özelleştirilebilir bir eklentidir. Bununla, sosyal ağlarınızın profillerini görüntüleyebilir, okuyucuyu tıklamaya ve muhtemelen sizi takip etmeye teşvik edebilirsiniz. Blogunuzun bir sosyal medya düğmesi yoksa bu eklenti zorunludur.

AddThis

AddThis, sosyal ağlarda daha fazla paylaşım elde etmek için web sitenize ekleyebileceğiniz harika bir eklentidir. Sonuç, ziyaretçileri ilginç buldukları bir makaleyi paylaşmaya teşvik ettiği için bloglarda daha da iyi olabilir. Bu WordPress eklentisi , web sitenize veya blogunuza en uygun şekilde birkaç düzen stili seçmenize olanak tanır.

Social Metrics

İçeriğiniz sosyal medyada ne kadar popüler? Bunu bilmek için Sosyal Metrik kullanabilirsiniz. Bu eklenti, içeriğinizin sosyal ağlarda kaç paylaşıma sahip olduğunu gösterir ve bununla ilgili bilmeniz gereken her şeyin ayrıntılı bir görünümünü sunar.

2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

TweetDis

Kitleniz Twitter’daysa, bu WordPress eklentisi bir zorunluluktur. Bununla, okuyucuların tweet atabilmesi için blogunuzun makalelerine düğmeler veya bağlantılar ekleyebilirsiniz. Böylece onlar okurken, metnin ortasında Twitter’da tek tıklamayla paylaşmayı öneren bir kutu beliriyor. Bu çözümün maliyeti 37 $gibi bir rakamdır.

Performans Metriklerini İzleme

Analytics bilgileri bir web sitesi için son derece değerlidir. Blogunuzun veya e-ticaretinizin performansını anlamak ve oradan onu iyileştirmek için gerekli değişiklikleri yapmak için metriklerinizi takip etmek çok önemlidir. İşte bu konuda yardımcı olabilecek eklentiler:

Google Analytics

Eklenti, Google Analytics istatistiklerinizden en önemli verileri blogunuzun yönetici paneline getirir. Bunu, aşağıdakiler gibi metrikleri anlamanıza yardımcı olan güzel grafik temsillerle yapar:

  • Ziyaret sayısı;
  • Çıkma Oranı;
  • Ortalama oturum süresi.

WordPress Popular Posts

Bu, aslında yerel bir platform özelliği olması gereken bir WordPress eklentisidir. Gönderileri ziyaret sayısına göre sıralayan bir işlevi de kaçırıyor musunuz? WordPress Popüler Yazıları bunu yapar. Bu her makaleden ziyaret sayısını sayar ve ekranların üst mesajların özelleştirilebilir bir listedir.

Bu eklentinin widget’ı makale küçük resimlerini, ziyaret sayısını, yazarı, kategoriyi ve makaleyle ilgili diğer ilginç bilgileri görüntüleyebilir. Gönderiler, günlük, haftalık veya sayımın başlangıcından bu yana yapılan ziyaret sayısı dikkate alınarak görüntülenebilir.

Google Analytics for WordPress

Bu eklenti, Google Analytics’i web siteleri ve bloglar için ana çevrimiçi analiz araçlarından biri olarak tanımlamanın en iyi yoludur. Ancak, Google Analytics’i blogunuza yüklemek biraz zor bir işlemdir. Böylece, bu eklenti, kurulum sadece birkaç tıklamayla yapıldığından hayatınızı çok daha kolay hale getirir.

LinkPatrol

Web siteniz veya blogunuz kaç tane iç ve dış bağlantıya sahip? Çok fazla gönderi varsa, bu tür bir kontrole sahip olmak zor, değil mi? LinkPatrol eklentisi yardım etmek için burada ve bağlantılarınız üzerinde tam görünürlük sunuyor. 50 Dolar gibi bir maliyet ile sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Yazarlar İçin Araçlar

WordPress’te içerik yazmak her zaman kolay bir iş değildir, ancak bu konuda size yardımcı olması için eklentileri kullanabilirsiniz. Aşağıda, WordPress kullanan yazarların günlük rutinlerinde yardımcı olabilecek araçlara göz atabilirsiniz.

Tiny MCE Advanced

Yerel WYSIWYG WordPress metin düzenleyicisi, bir metin yazarının hayatını kolaylaştıracak çeşitli özelliklere sahiptir, ancak bazen bundan daha fazlasına ihtiyacımız vardır. İşte burada Tiny MCE Advanced devreye giriyor. Bununla yazı tipi rengi ve boyutu ayarları ve tablo ekleme gibi gelişmiş işlevler ekleyebilirsiniz. Bu eklenti ayrıca WordPress‘i düzenleyicide yazılan satır sonlarına ekleme yapmaya ve içeriği görüntülerken bunları kaldırmamaya zorlama özelliği ekler.

TablePress

Tablo oluşturmayı kolaylaştıran bir çözüme mi ihtiyacınız var? Sorun çözüldü diyebilirsiniz. TablePress, kısa kodları kullanarak gönderinizin herhangi bir yerine tablolar eklemenize olanak tanır. Ayrıca, eklenti tablolarınızın filtrelere, özel sıralamaya ve sayfalandırmaya sahip olmasına izin verir, ayrıca içeriğinizi Excel, CSV, HTML veya JSON dosyalarından içe veya dışa aktarabileceğinizden bahsetmeye gerek yok. Ücretsiz bir şekilde WordPress eklentisini indirebilirsiniz.

Meta Slider

İçeriğinizle ilgili resimleri görüntülemek için slayt gösterileri oluşturmak istiyorsanız Meta Slider ile dakikalar içinde SEO dostu ve duyarlı sunumlar oluşturabilirsiniz.

Bir blogda reklam vermek, blogdan para kazanmanın ana yollarından biridir. Ortaklara reklam vermek için sayfadaki alanlardan nasıl yararlanacağınızı biliyorsanız, içerik oluşturmak karlı olabilir. Amacınız buysa, bu göreve yardımcı olan WordPress eklentilerini kullanmak çok önemlidir.

Bu özelliklerle çalışmanıza yardımcı olabilecek eklentiler aşağıda yer almaktadır.

2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

WP-Insert

WP-Insert eklentisi, bloglardaki reklamları yönetmek için tasarlanmıştır. Bununla, içeriğinize sponsor olan ürün veya hizmetlerin HTML, CSS veya JavaScript kodlarını ekleyebilirsiniz. A/B testlerini kolaylaştırmanın yanı sıra, makalelerinizin içeriğinin üstünde, altında veya yanlarında olsun, blogunuzun herhangi bir yerine reklam yerleştirmenize olanak tanır.

Easy Affiliate Links

Bağlı kuruluş pazarlamasıyla ilgileniyorsanız, bu eklenti bağlantı izlemenizi kolaylaştırabilir. Bununla hem gizlenmiş hem de gizlenmemiş bağlantıları yönetebilir, kısa bağlantılar oluşturabilir, kategoriler atayabilir, bağlantıları XML dosyalarına aktarabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Öngörüler, bozuk bağlantılar denetleyicisi ve daha fazlası gibi daha fazla özelliğe sahip ücretli bir premium sürüm vardır.

SEO Ayarlamaları

Google’da daha iyi sıralanması için web sitenizi WordPress’te optimize etmek çok önemlidir. Bu çok yaygın bir taleptir ve küçük iyileştirmeler gerektirir, ancak sayfalarınızın performansında büyük fark yaratır.

Aşağıdaki SEO odaklı en iyi WordPress eklentileri listesine göz atabilirsiniz.

Yoast SEO

Bu eklenti oldukça popülerdir ve size bir web sitesi veya blog için geniş ve gerçek zamanlı SEO optimizasyonları yapılandırması için bir platform sunar. H2 ve H3 başlıkları, meta açıklamaları ve meta etiketleri, en temel olasılıklarından bazılarıdır. Ayrıca eklenti, makalelerinizi kontrol eden ve size SEO’nun güçlü ve zayıf yönlerini gösteren bir özelliğe sahiptir.

All in One SEO Pack

SEO için en iyi WordPress eklentilerinden biri olan Hepsi Bir Arada eksiksiz bir çözümdür. Ayrıca kapsamlı konfigürasyonlar gerektirmez ve kullanımı çok kolaydır. En temel özellikler ücretsiz bir hesapla kullanılabilir. En gelişmiş özelliklere erişim, değerli olabilecek yükseltilmiş planla sınırlıdır.

Schema Markup

Schema.org, Google’ın web sitelerindeki bilgileri anlamasını optimize etmek için bir dizi veri oluşturmak ve desteklemek amacıyla başlatıldı. Böylece, Rich Snippet’te Google’ın görüntüleyebileceği işaretlemeler oluşturabilirsiniz. Örneğin:

  • İncelemeler;
  • İnsanlar;
  • Ürün:% s;
  • Yazarlar;
  • Gelir;
  • Etkinlikler;
  • Müzik;
  • Videolar;
  • Sesli arama.

Bunun için bu özelliğe sahip Schema Markup eklentisini indirebilirsiniz.

WP Social SEO Booster

SEO’nun web siteniz ve blogunuzla sınırlandırılması gerektiğini kim söyledi? Sosyal medya profillerinize de bunu uygulayabilirsiniz. WP Social SEO Booster eklentisi, web sitenizi Facebook ve Twitter için optimize edebilir.

2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

 

Rich Snippets

Rich Snippets, standart sonuçlardan daha ayrıntılı bilgi gösteren SERP sonuç optimizasyonunu destekler. Bu nedenle, bu eklenti, Schema.org standartlarını takip etmenin yanı sıra Zengin Parçacıkların oluşturulmasını basitleştirir.

Autoptimize

Daha iyi SEO performansına sahip olması için web sitenizin gezinme deneyiminin hafif olması gerekir.

Autoptimize eklentisi, daha hızlı çalışması ve dizine eklenmesi için kodunuzu “küçültür”.

BJ Lazy Load

Birçok eklenti sitenizi yavaşlatabilir ve bu durumda Google’da düşük sıralamalar almanıza neden olabilir. BJ Lazy Road eklentisi, diğer eklentilere ekranda görünmüyorlarsa etkinleştirmemelerini söylediği için bu sorunu çözmek için burada büyük fayda sağlamaktadır.

Broken Link Checker

Kaliteli bağlantı kurma, SEO ve İçerik Pazarlama stratejileri içinde esastır. Ancak, web sitenizin otoritesinin sarsılmaması için bu bağlantıların her zaman çalışır durumda olması gerekir. Kırık Bağlantı Denetleyicisi ile, web sitenizdeki bozuk bağlantıların hangileri olduğunu belirlediği ve eklenti paneli veya e-posta yoluyla size bildirdiği için bu görev daha kolaydır. Bu eklenti ile bağlantılarınızı kontrol etmeye başlayabilirsiniz.

Google XML Sitemaps

XML Site Haritasının ne olduğunu biliyor musunuz? Arama motoru robotlarının sitenizi etkili ve hızlı bir şekilde taramasına yardımcı olur. Bu nedenle, SEO stratejinizin ayrılmaz ve temel bir parçasıdır. Site haritası oluşturulduktan sonra, sitenizi daha iyi dizine eklemek için onu Google Arama Konsoluna eklemelisiniz.

Pretty Link

“Çirkin” bir bağlantının web sitenizin SERP sıralaması için kötü olabileceğini biliyor muydunuz?

“Çirkin” dediğimizde, sayı ve harflerle dolu bir bağlantıyı kastediyoruz, şöyle:

www.yourwebsite.com/blog/2017/05/b_bdi=400694049505

Güzel ve uygun bir bağlantı şöyle görünür:

www.websiteniz.com/postname

Pretty Link, SEO’yu güçlendiren bağlantılarınızı düzeltmenize yardımcı olur!

Rel Nofollow Checkbox

Şu anda web sitenize nofollow bağlantılarını nasıl ekliyorsunuz? Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, Rel Nofollow Checkbox bunu çok daha basit bir şekilde yapar. Özelliği harici bağlantılarınıza eklemeniz yeterlidir.

E-ticaret İçin Çözümler

WordPress ayrıca çevrimiçi mağazaları hayata geçirmek için yaygın olarak kullanılan bir platformdur. Bu tür bir web sitesi, yalnızca eklentilerin sunabileceği özel gereksinimlere sahiptir. Bu şekilde, işlemin eksiksiz ve işlevsel olduğunu garanti edebilirsiniz.

Bu kategoride ihtiyacınız olan en iyi e-ticaret eklentilerini aşağıda görebilirsiniz.

Easy Digital Downloads

E-ticaret yapanlar için harika bir çözüm olarak nitelendirilen bu eklentiyi ücretsiz ve Premium olarak kullanabilirsiniz. Tümü eklenti aracılığıyla yönetilen herhangi bir WordPress sitesinin satış yapmasına izin verir.

Ücretsiz sürümde PayPal ve Amazon Payments’a bağlantı sunduğu için ödeme yönetimini kolaylaştırır.

e-Commerce Product Catalog

Bir e-ticaret yapmak çok iştir, ancak daha basit bir seçenek arıyorsanız, bu eklenti bunu yapmanın ideal yolu olabilir. Bununla, birkaç ürünü hızlı bir şekilde ekleyebilir ve bunları web sitenizin farklı bölümlerinde görüntüleyebilirsiniz. Bunu yapmak için bir ürün oluşturun ve kataloğu yapılandırın.

2021'de Blogunuzda Kullanabileceğiniz En İyi 66 WordPress Eklentisi

WooCommerce

WooCommerce, eksiksiz bir WordPress e-ticareti oluşturmak için en iyi çözümdür. Araç, her işletme için kapsamlı ve özel özelleştirme sağlar. Üstelik açık kaynaklı olduğu için e-ticaretinizin istediğiniz gibi görünmesine yardımcı olabilecek yardımcı eklentiler vardır.

Pratik açıdan Woocomerce ile şunları yapabilirsiniz:

  • Ürünlerinizi ekleyin ve yönetin;
  • Teslimat formlarını ve oranlarını ayarlayın;
  • Yeni ürünler kurun.

WooCommerce PagSeguro

Bu WordPress eklentisi, Brezilya’da yaygın olarak kullanılan bir platform olan PagSeguro’nun kullanıcı için bir ödeme seçeneği olmasını sağlıyor.

Üç ödeme yöntemi vardır:

  • Standart: müşteri, satın alma işlemini tamamlaması için PagSeguro web sitesine yönlendirilir;
  • Lightbox: müşterinin ödeme yapması için bir PagSeguro penceresi açılır;
  • Şeffaf: bu şekilde müşteri ödemeyi doğrudan web sitenizden yapabilir.

Bu eklenti de ücretsizdir.

WordPress Simple PayPal Shopping Cart

Bu eklenti kullanışlı, basit ve objektiftir: işlevi ziyaretçileri PayPal üzerinden satın alma yapmaya yönlendirmektir. Kısa kod kullanarak web sitenizin herhangi bir yerine ekleyebileceğiniz bir satın alma düğmesi oluşturur. Ücretsiz WordPress eklentileri arasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.

WP Simple Pay Lite for Stripe

Bu eklenti, müşteriye ekstra bir seçenek sunmak için Stripe’ı bir ödeme platformu olarak sunar. İlk olarak, bir Stripe hesabı oluşturmanız gerekir. Ardından, şuna benzeyen bir kısa kod kullanarak bir satın alma düğmesi ekleyebilmeniz için eklentiyi yükleyin:

[şerit adı = ”Pazarlama Mağazası” miktarı = ”999″ açıklama =”Tam Pazarlama Kılavuzu”]

Ürünün değeri “tutar” olarak girilir ve sent cinsindendir, bu nedenle kılavuzun değeri 9,99 olarak ayarlanır.

Bu nedenle ziyaretçinin sadece “Satın Al”a tıklaması ve kart bilgilerini girmesi yeterlidir.

Mobil Cihazlar İçin Duyarlılık ve SEO Yapılandırması

Mobil, günümüzde internet erişiminde somut bir gerçektir. Bu nedenle, WordPress sitelerinin akıllı telefonlarda ve tabletlerde normal şekilde çalışmasını sağlamak önemlidir. İşte tam da bu yüzden bu eklentiler var ve aşağıdan kontrol edebilirsiniz.

AMP for WP – Accelerated Mobile Pages

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar, web sitenizin veya blogunuzun akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarda sahip olduğu tarama hızını ifade eder. Google, mobilde iyi bir deneyimi bir sıralama parametresi olarak gördüğünden, bu SEO’nun bir parçası olarak kabul edilebilir. Bu eklenti, AMP öğeleriyle ilgilenir, böylece ayarlamalar yapmak için çok fazla zaman harcamanıza gerek kalmaz.

Responsive Select Menu

Birisi sitenizi akıllı telefondan ziyaret ettiğinde ve iyi bir deneyim yaşamadığında ne olur biliyor musunuz? Tarayıcıyı kapatırlar. Hemen çıkma oranınız otomatik olarak yükselir ve sıralamanız düşer. Bunun olmasını önlemek için Responsive Select Menu eklentisi akıllı telefonlarda navigasyon menünüzü daha düzenli bir şekilde görüntüler. Akıllı telefonların ve diğer mobil cihazların genellikle geniş bir menü genişliğine sahip olmadığı düşünüldüğünde bu eklenti oldukça kullanışlıdır.

WPtouch Mobile Plugin

Giderek daha fazla kişi sitelerin masaüstü sürümleri yerine mobil sürümlerine erişiyor. Bu nedenle web siteniz mobil uyumlu olmalıdır. Bu eklenti, web siteniz için anında bir mobil sürümü etkinleştirir. Bunun ziyaretçilerinizin deneyimi üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak, bu, ilişkinizde eksik olmayan bir eklentidir.

Rank Math

Son zamanlarda en çok konuşulan eklentilerden biri olan bu eklenti, sitenizin Search Console ile entegre olmasının yanı sıra Google’da hangi anahtar kelimelerin sıralandığını da gösteriyor.

En iyi WordPress eklentileri bu yazıda listelendi, şimdi sıra bu eklentileri kullanmakta. Stratejiniz için en mantıklı olanları hemen kullanmaya başlayın. Web sitenizin sayfa hızının nasıl olduğunu hemen kontrol edin işe başlayın.