Bilgisayarınızı Korumak İçin En İyi Ücretsiz Antivirüs Hangisidir?
- Nedir?
- Veridyen
- 3 yıl önce
- 19 Dakikalık Okuma Süresi
Siber güvenlik ve gizlilik koruması, internetteki her kullanıcı için en değerli olan veya olması gereken konulardan bazılarıdır. Ayrıca, kötü amaçlı yazılımlara ve virüslere yakalanma endişesi duymadan internette özgürce gezinmek ister misiniz? İhtiyacınız olan şey, bilgisayarınızı ve dosyalarınızı koruyan iyi bir antivirüstür.
Normalde bu programlar genellikle yıllık abonelikle ödenir, ancak ücretsiz olan bazı gerçekten iyi yazılımlar vardır. Açıkçası herkesin her yıl onlarca avro ödemeye gücü yetmez ve ayrıca çok geçerli ücretsiz alternatifler olduğunu bilmekten mutlu olacaksınız. En iyi ücretsiz antivirüs, genellikle ücretli olanlara imrenecek hiçbir şeyi yoktur ve size tüm ağ tehditlerine karşı mükemmel koruma ve internette gezinirken, çevrimiçi çalışırken, dosya indirirken veya hesaplarınızı yönetirken gönül rahatlığı sağlar.
Şaşırtıcı bir şekilde, bunlardan tahmin edebileceğinizden çok daha fazlası var, çünkü bazı antivirüs yazılımları, normalde bir ücretle gelen, sadece daha az seçenek ve abonelik için ödeme yaparak kilidi açılan ekstralar ile gelen ücretsiz yazılım sürümleridir. Hangilerinin en iyi olduğunu bulmak için birkaçını karşılaştırdık ve yetkili kaynakların sonuçlarını doğruladık.
Web’in tehditleri nelerdir?
Programları görmeden önce, internette gizlenen çeşitli tehlikelerin hızlı bir özetini yapalım.
Virüsler ve son zamanlarda kötü amaçlı yazılımlar hakkında giderek daha fazla konuşuyoruz, ancak korunmanız gereken tek şey onlar değildir. Bir antivirüsün sizi koruduğu en yaygın tehditler şunlardır:
- Malware, yani kötü amaçlı yazılımın kısaltmasıdır. Siz farkında olmadan veya izniniz olmadan bilgisayarınıza zarar verebilecek her türlü yazılımı ifade eder.
- Virüs, bir PC’ye “bulaşabilen” bir yazılım parçasıdır. Genellikle görünüşte zararsız programlarda saklanırlar, kendilerini kurarlar ve diğer bilgisayarlara da yayılabilirler.
- Ramsonware, bilgisayarınıza kendini kurar ve dosyaları şifreler. Bilgisayarınıza virüs bulaşırsa, verilerinizi geri almak için belirli bir miktar para ödemeniz gerekecektir.
- Trojan bir tür kötü amaçlı yazılımdır. İlk bakışta güvenli olan ancak sisteminizde kötü niyetli kişiler tarafından verilerinize erişmek için kullanılabilecek arka kapılar oluşturan yazılımlar kurulur.
- Casus yazılım; kişisel, kredi kartı veya diğer bilgileri toplamak ve faaliyetlerinizi izlemek için özel yazılımlardan biridir.
- Adware, bunlar pop-up’ların ve banner reklamların sürekli olarak açılmasına neden olur, ancak bilgisayarınıza gerçek bir zarar vermez. Çok popülerdirler ve muhtemelen herkes denk gelmiştir.
Gördüğünüz gibi, kullanıcılar için çeşitli riskler söz konusudur. En iyi bilinen ve en yaygın olanı belirttik, ancak her zaman çok tehlikeli olan başka virüsler de mevcuttur.
Bu virüslerin çoğu MacOS kullanıcıları (iMac, Mac Mini veya MacBook Air veya Pro dizüstü bilgisayarlar ) için tehlikeli değildir ve çoğunlukla Windows kullanıcıları için zararlıdır, ancak yine de bir virüse sahip olmamak en iyi durumdur.
2021’in en iyi ücretsiz antivirüs sıralaması
Ücretsiz bir yazılımın ücretli bir yazılımla rekabet edemeyeceğine inanıyorsanız, fikrinizi değiştirmeniz gerekecektir. Bu yazımızda, pc/mac’inizin daha önce görülen, neredeyse %100 olan ve tamamen ücretsiz olan kötü amaçlı yazılımlardan en iyi şekilde korunmasını sağlayan antivirüsleri topladık.
Bunların çoğu, profesyonel çözümlere sahip dünyanın en ünlü siber güvenlik şirketleri tarafından oluşturulur, ancak aynı zamanda evde kullanım için fazlasıyla yeterli olan ücretsiz bir sürüm sunar. Aynı antivirüslerin ücretli sürümleri de vardır, ancak bunlar zorunlu değildir ve size ek güvenlik sağlamaz.
Seçim yaparken, koruma için birçok önemli faktörü, kapsanan tüm tehditleri ve bu tür her yazılımı test eden ve sürekli olarak karşılaştıran çok saygın AV test sitesinin sonuçlarını dikkate aldık. Bilgisayarlar, Mac’ler ve akıllı telefonlar için 2021’in en iyi ücretsiz antivirüsü:
Avast Free Antivirus, Windows PC, Mac ve Android için en iyisi
Avast Free Antivirus, kendinizi web’in tehlikelerinden korumak için piyasadaki en güçlü araçlardan biri olmasa da en güçlülerinden biridir. Sıralamamızın zirvesinde olması tesadüf değil.
Ücretsiz bir antivirüs olmasına rağmen, birçok ücretli yazılımdan daha iyi koruma ve performans sunar. Resmi web sitesinden indirebilirsiniz. Kurulum başladıktan sonra size hangi paketleri etkinleştirmek istediğinizi soracaktır. Web ve posta için temel dosya korumasına ek olarak, oldukça yararsız olan ve yalnızca bilgisayarınızı ağırlaştırabilecek başka antivirüsler de vardır. Tarayıcınızı temiz, hafif ve hızlı tutmanıza ve bir CD veya anahtarda Avast’ın bir kopyasını oluşturmanıza olanak tanıyan Tarayıcı Temizleme ve Kurtarma Diski gibi gerçekten iyi olabilecek bazı isteğe bağlı olanlar da vardır.
Yalnızca bellekte yer kaplayan, bilgisayarı yavaşlatan bozuk kayıt defteri anahtarları da dahil olmak üzere performans sorunlarını da bildirdiğini unutmamak gerekir. Dahası, gerçek zamanlı izleme gerçekten ekstra katar.
Avast, piyasada bulacağınız diğer birçok çözümden açıkça üstün olduğu için uzmanlar ve işletmeler tarafından da kullanılan (tabii ki ücretli sürümünde) bir ürüne sahiptir.
Tek gerçek dezavantajı, bu programın pratik olmayanlar için biraz karmaşık olabilmesi ve taramasının çok eksiksiz olması ve sadece virüsler için değil, uzun zaman almasıdır. Buna rağmen, şu anda piyasadaki en iyi ücretsiz antivirüslerden biri olmaya devam ediyor.
TotalAV, yeni ancak şiddetle tavsiye edilen yazılım
Çok ünlü olmasa da TotalAv denemeye değer bir seçim çünkü PC’leri ve Mac’leri virüslerden ve kötü amaçlı yazılımlardan korumada gerçekten etkili olduğu ortaya çıktı. Aslında, birkaç yıldır var olmasına rağmen, büyük ilerleme kaydetti. En ünlü markalarla tamamen rekabet etme yeteneğine sahiptir ve şu anda piyasadaki en iyi ücretsiz antivirüslerden biri olduğunu güvenle söyleyebiliriz.
Almanya’da geliştirilmiştir, sizi her türlü virüs ve kötü amaçlı yazılımdan korur, ancak koruma fidye ve casus yazılımlara karşı da etkilidir. Yazılımın beyaz etiketli Avira’ya dayalı olması şaşırtıcı değildir, yani Avira yazılımını kullanmış ve özel değişiklikler ve iyileştirmeler yapmıştır.
Tam paketin fiyatı oldukça yüksek, ancak birinci sınıf koruma sunan ücretsiz bir sürümü de vardır. Doğru bir sonuç ve virüs tespiti istiyorsanız sabırlı olmalısınız.
Bitdefender Ücretsiz, Windows PC, Mac ve Android için mükemmel antivirüs
Çok hafif bir Antivirüstür, ancak sisteminizi gerçek zamanlı olarak korumada çok iyidir. Ayrıca bir ücret karşılığında mevcut olmasına rağmen (Internet Security 2021’den bahsediyoruz), ücretsiz sürüm, bilinen çoğu virüse karşı etkili koruma sağlar.
Kullanmak için kayıt olmanız ve kendi hesabınızı oluşturmanız gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde, ücretsiz deneme 30 gün içinde sona erecek ve bilgisayarınız artık korunmayacaktır.
Gerçekten iyi çalışır, bilgisayarınızı yavaşlatmaz ve dosyaları çok hızlı tarar.
Bunu, resmi Bitdefender sayfasından indirebilirsiniz. Özel sayfa açıldığında, Ücretsiz İndir düğmesine tıklayın. Bir MacBook’unuz, bir iMac’iniz veya bir Android Akıllı Telefonunuz varsa, onu hem web sitesinden hem de özel uygulama mağazasından indirebilirsiniz.
En çok ödül alan antivirüs programlarından biri olan Kaspersky Security Cloud
Kaspersky, piyasadaki en iyi bilinen ve en iyi bilinen antivirüslerden biridir. Ücretsiz bir sürümün lansmanının duyurulması, kullanıcılar için gerçekten bir sürpriz oldu. Ancak ürün, ayarları değiştirmenize izin vermediği için oldukça sınırlıdır. Sen edebilirsiniz buradan indirebilirsiniz.
Buna rağmen, performansı fazla etkilemeden, kimlik avına karşı çok iyi ve genel olarak iyi koruma sağlar. Ücretsiz sürümde en iyisi değilse, çeşitli ücretli paketler için bir lisans satın aldığınızda, bu yazılım gerçekten şaşırtıcıdır ve size çok az kişinin ulaşabileceği bir güvenlik düzeyi sağlar. Ayrıca bonus olarak e-posta koruması ve anlık mesajlaşma sunar.
Diğer bir sınır ise Türkçe dilinin olmamasıdır. Bu nedenle İngilizceyi iyi bilmeyenler için biraz daha zor olabilir. Bu durumda, yukarıda belirtilenlerden bazılarını kullanmanızı tavsiye ederiz.
Avira ücretsiz, ev ve ofis güvenliği için eksiksiz bir paket
En kullanıcı dostu programlardan biridir. Mükemmel bir ara yüze sahip Avira, kullanımı çok kolay ve hızlı bir antivirüsdür, ancak hepsinden önemlisi ücretsizdir.
Hafif, ancak güçlü olan Avira, gerçek zamanlı güvenlik güncellemeleri ve kötü amaçlı yazılımları ve kötü amaçlı indirmeleri bilgisayarınıza indirilmeden önce engelleme sayesinde bugün daha fazlasını sunan harika bir ücretsiz araçtır.
Açıkçası, e-posta izleme ve diğer birçok tehdidi içeren ücretli bir işlev var. Fiyatı çok yüksek değildir. Yılda 59 Euro gibi bir rakama temin edilebilir, ancak şüpheli e-postaları ve dosyaları açmamaya dikkat ederseniz, ücretsiz sürümle güvenle gidebilirsiniz.
Avira’yı indirirken ve kurarken yüklemenizi istediği tüm programlar biraz sıkıcıdır. Dürüst olmak gerekirse, onları kurmamanızı ve pencereyi kapatmanızı tavsiye ederiz. Avira kurulumu tamamlandığında şemsiyeli küçük bir simge göreceksiniz. Tüm ilk kontrolleri tamamlayıp koruma tamamen aktif olduğunda turuncudan yeşile dönecek ve açılacaktır.
Sophos Home, 3 cihaza kadar ücretsiz antivirüs
Birden fazla bilgisayarınız varsa, ücretsiz sürümlerin lisanslarının tek bir cihazla sınırlı olduğunu bilirsiniz ve her ek bilgisayar için yeni bir e-posta adresiyle farklı bir hesap oluşturmanız gerekir. Koruma iyi düzeydedir ve tahmine dayalı yapay zekaya dayalı tehdit algılama, bilinen virüs türlerine, kötü amaçlı yazılımlara vb. karşı oldukça eksiksiz ve etkili gerçek zamanlı antivirüs, web koruması ve uzaktan yönetim sunar. Ayrıca, çocukların internette gezinirken görüntüledikleri içeriği sınırlamak için küçükler için bir web filtresi de bulunmaktadır.
Şimdiye kadar görülenlerle karşılaştırıldığında tam olarak kusursuz olmasa da güçlü yanı, bir PC’de bile, kontrol paneli aracılığıyla, önünde olmasanız bile, taramayı başlatmayı veya antivirüsü güncellemeyi seven uzaktan yönetimidir. Ebeveynleriniz veya bilgisayar bilimi hakkında gerçekten bilgisi olmayan bir akrabanız için bir bilgisayar satın aldığınızı düşünün. Özellikle uzakta yaşıyorlarsa, her seferinde gidip bilgisayarla oynayamazsınız, ancak uzaktan erişim ile yapabilirsiniz. Antivirüsün her zaman güncel olduğundan ve korunduğundan emin olun.
Kısacası, ücretsiz sürümde oldukça basitse ve rekabet biraz daha iyiyse, Sophos’un avantajları vardır. Açıkçası, daha yüksek bir koruma derecesi istiyorsanız, bir aboneliğe yükseltmeniz gerekir.
AVG Ücretsiz, Mac, Windows ve mobil için
Ücretsiz siber güvenlik yazılımı dünyasında bir başka dev olarak düşünülebilir. AVG Free, mükemmel performansa dönüşen çok etkili ve aynı zamanda çok hafif bir programdır. BitDefender ile karşılaştırıldığında, programı kullanmak için bir hesap oluşturmanıza gerek yoktur. Hesabınızı oluşturma isteğini aldığınızda “yoksay” düğmesine basmayı unutmayın.
Diğer bir avantaj ise AVG free‘nin size e-posta koruması da sunmasıdır. Bir ücret karşılığında spam engelleme ve Kimlik Avı da ekleyebilirsiniz. Tarayıcı uzantısı da çok kullanışlıdır (gerekli değilse devre dışı da bırakılabilir). Ayrıca tehditleri kontrol etmek için bilgisayarınızı hemen taramanızı öneririz.
İndirildikten (indirme doğrudan AVG web sitesinde mevcuttur ) ve yüklendikten sonra, korunmak için bir süre beklemeniz gerekecektir. Aslında yazılımın sizi tam olarak korumadan önce güncellenmiş antivirüs tanımlarını indirmesi gerekir.
Bu antivirüsün tek gerçek kusuru, reklamlardan bir tehdidi engellediği her zamana kadar her türden çok sayıda bildirim ve uyarıdır. AVG, bilgisayar ve mac için en iyi ücretsiz antivirüs programlarından biriydi, ancak son yıllarda rekabete karşı çok şey kaybetti.
Panda Free Antivirus, basit, güvenli ve hafif
Piyasadaki en iyi ürün değildir, ancak PC’nizi ve cep telefonunuzu korumak için geçerli bir çözüm olmaya devam etmektedir. Bu AV’yi Mac’iniz için istiyorsanız, ücretli bir abonelik almanız gerekir.
Windows sürümünde Panda Free size mükemmel bir antivirüs koruması, PC’ye bağlı her anahtarı tarayan USB, virüs bulaştığında PC’yi yedeklemek ve temizlemek için Panda kurtarma kiti ve multimedya modunu / oyunu garanti eder.
Android yazılımı ise, yüklü uygulamaların ve güncellemelerinin gerçek zamanlı olarak taranmasını, ayrıca SD hafıza kartlarının taranmasını, uygulamalar tarafından kullanılan verilerin gizlilik kontrolünü, pil ve hafıza optimizasyonunu sunar. Cihazlarınızın konumunu gerçek zamanlı olarak kontrol etmenin yanı sıra, onları bir yerde unuttuysanız veya çalınırsa çok kullanışlıdır.
Diğer vurgu, ortalamanın üzerinde olan mükemmel kötü amaçlı yazılım korumasıdır. Öte yandan, ücretli bir paket satın almanızı sağlayacak aşırı tanıtıma ve ücretsiz Mac desteğinin olmamasına sahiptir.
Windows Defender, her Windows 10’un sahip olduğu yenilik
Garip ama gerçek, ” Windows Güvenliği ” programını Windows 10 için ücretsiz, gerçek bir antivirüse dönüştüren Microsoft tarafından geliştirilmiştir. Şu anda işletim sisteminize dahildir ve sizi virüslerden ve kötü amaçlı yazılımlardan otomatik olarak korur.
İyi bir araçtır, ancak hala çok olgunlaşmamıştır ve rekabetin sunduğu temel özelliklerden yoksundur. Yani tek başına yeterli değildir. Faydalıdır; ancak yukarıda listelediğimiz en iyi ücretsiz antivirüs ile birleştirmenizi öneririz. Yine de bu, bu işletim sistemini biraz daha güvenli hale getirmek için harika bir ilk adımdır ve sürekli olarak iyileştirileceğini umuyoruz.
Ücretsiz bir antivirüs gerçekten yeterli mi?
Birçoğu, ücretli antivirüslerin ücretsiz olanlardan çok daha iyi olup olmadığını ve gerçekten bir işe yarayıp yaramadığını merak ediyor.
Ücretsiz programlar olmalarına rağmen, ücretli çözümlerle karşılaştırılabilir ve bazen daha da yüksek, ancak çoğu normal evde kolayca daha az yapılabilecek daha az ekstra ile mükemmel bir koruma düzeyi sunarlar.
Aslında büyük fark, koruma kanallarındadır. Ücretli bir yazılım seçtiğinizde, genellikle tarayıcıda, posta, sohbet vb. ile korunursunuz ve birden fazla cihaz için lisansınız olur. Kullanıcı güvenliğini artıran ek işlevler de vardır. İş için bir iş istasyonu kullandığınızda ve hassas veriler olduğunda ücretli antivirüsler tercih edilir. Örneğin şirketler, ağlarını savunmak için genellikle profesyonel çözümler kullanır.
Bununla birlikte, kişisel kullanım için, yalnızca bir abonelik ile sunulan işlevler için özel ihtiyaçlarınız olmaması koşuluyla, ücretsiz programların sunduğu koruma her zaman fazlasıyla yeterlidir.
Sonuç olarak, dosyalarınızı ve gizliliğinizi korumak, kimsenin hafife almaması gereken ayrıcalıklardır.
Normalde, yalnızca büyük sosyal ağlar, youtube ve benzeri gibi güvenli sitelerde gezinirseniz içiniz rahat olabilir. Bununla birlikte, tehditler kapıdadır ve beklenmedik bir şekilde, bir e-postadan veya başka bir siteden gelebilir. Bir açılır pencereye yanlış bir tıklama veya kendi kendine açılan bir sayfa engellenmez ve farkında olmadan kendinizi virüslü bilgisayarda bulursunuz. Güvenliği ihlal edilmiş dosyalar veya daha da kötüsü bunlardan sadece bazılarıdır.
Bu nedenle, hangi işletim sistemine sahip olduğuna bakılmaksızın PC’nizde en azından temel korumaya sahip olmanız önemlidir. Bu yazıda gördüğümüz en iyi antivirüsler, ücretsiz olsalar bile size bu güvenliği ve çok daha fazlasını sunuyor. Gönül rahatlığıyla gezinmek ve huzur içinde uyumak için her şeyin size ve bilgisayarınıza yüklediğiniz programlara da bağlı olduğunu unutmayın.