İyi Bir Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

İyi Bir Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

İnternette kalıcı bir yer edinmek isteyenlerin her şeyden önce bir web sitesine sahip olması gerekiyor. Web sitesi tasarımı hizmeti veren çok sayıda firma mevcut! Ancak, her firmanın benzer seviyede hizmet vermediğini ifade etmeliyiz. Bir başka deyişle, iyi bir web sitesi tasarımı için bu işi profesyonel olarak yapan firmalardan veya kişilerden hizmet alınmalıdır. Bunun yanı sıra, birçok kişinin aklında web sitesi tasarımının nasıl olması gerektiğine dair soru işaretleri bulunuyor. Gelin, bu konuya yakından bakalım!

İyi Bir Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

Web Sitesi Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar!

Her şeyden önce, etkili ve sade bir tasarım olmalı! Dağınık ve karışık bir web sitesi tasarımı; kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyecektir. Sade web siteleri sayesinde ziyaretçiler aradıklarını kolay bir şekilde bulma şansına erişirler. Bir başka deyişle, mesaj; alıcıya etkili ve kısa yoldan iletilir. Web sitesi tasarımının nasıl olması gerektiği konusunda birçok araştırma yapılıyor. Sade bir tasarıma sahip, konuya odaklanan, rahat anlaşılabilir ve gezilebilir bir web sitesi tercih ediliyor. Bunun yanı sıra, web sitesinin hızlı bir şekilde yüklenmesi şart! Ayrıca, platform geçişlerinde iyi bir performans gösterip göstermediğine de bakılıyor.

Ziyaretçilerin istekleri dikkate alınarak hazırlanmış bir web sitesi her zaman kazandırır. Bu noktada, 2020’li yılların favorisinin minimalist tasarım olacağını ifade edebiliriz. Bu tasarım çeşidinde internet sitesinin amacına hizmet etmeyen gereksiz öğelerin kaldırılması hedefleniyor. Ancak, yine de minimal tasarım konusunda da dikkatli davranmak şart!

İyi Bir Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

  • İyi bir web sitesi; daha önce de söylediğimiz gibi verilmek istenen mesajı en kısa şekilde vermelidir. Ancak, bu mesajın marka bilinirliği kullanılarak daha web tasarıma başlamadan belirlenmiş olması gerekiyor. Bu konuyu güzel bir örnekle açıklamak mümkün! Takdir edersiniz ki, internette en çok e-ticaret siteleri aranıyor. Bu tür sitelerde ürün ve hizmet satışının yapıldığını söyleyebiliriz. Bu yüzden, e-ticaret sitelerinin ürün ve hizmet satışına yönelik olarak tasarlanması gerekiyor. Bu noktada, belirli bir ürünü vurgulayacak olan sitelerde ziyaretçilerin söz konusu ürün hakkındaki bilgilere kolay bir şekilde ulaşması şart! Bunun yanı sıra, ürünün satış işlemleri de en kısa sürede yapılabilmeli! Verilmek istenen mesaj konusunda Apple, Facebook, Nokia ve daha birçok dev firmayı örnek alabilirsiniz.
  • Dikkat dağıtan unsurların olmaması; bir internet sitesini rakiplerinden öne çıkarır. İnternette vakit geçiren herkesin sınırsız vakti bulunmuyor. Bu noktada, insanları siteden soğutacak türden unsurlara kesinlikle yer verilmemeli! Örneğin, birçok kişinin şikayet ettiği pop-up reklamlar, gereksiz görüntü ve bilgiler web sitesinde olmamalıdır. Tasarım amacının dışında kalan tüm unsurlar siteden uzaklaştırılmalıdır.

İyi Bir Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

Web Sitesi Tasarımı Konusunda Tavsiyeler!

  • Bir web sitesinde çok sayıda seçenek olması zannettiğiniz kadar iyi değil! Bir başka deyişle, seçenekler sınırlandırıldığı takdirde ziyaretçilerin önemli alanlara gitmesi kolay hale gelecektir. Bu noktada, rehberlik için tasarıma eklenen birkaç seçenek iş görecektir. Ayrıca, kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına farklı yöntemlere de başvurulmalı! Kullanıcılara birkaç adım geçmelerine gerek kalmadan istedikleri ürün, marka veya hizmete saniyeler içerisinde ulaşmalarını sağlayan alternatif sunulmalıdır.
  • Minimalist tasarım tercih edilmeli! Fakat, sayfa öğelerinin vurgulanması da gerekiyor. Bu noktada, küçük ve tutarlı bir renk paleti ile süreci kolaylaştırmak mümkün! Minimal bir tasarım; yalnızca siyah, beyaz veya gri renklerinden ibaret değildir. Canlı renkler başta olmak üzere istenilen her renk kullanılabilir. Bunun yanı sıra, öğeleri yerleştirme sürecinde boşlukları doğru kullanmak önemli hale gelir.

Sonuç olarak, sade ama etkili bir tasarım beklentileri karşılayacaktır.