Hosting Seçimi İnternet Sitesinin Hızını Etkiler Mi?

  • Hosting
  • Veridyen
  • 2 yıl önce
  • 5 Dakikalık Okuma Süresi
Hosting Seçimi İnternet Sitesinin Hızını Etkiler Mi?

İnternet siteleri sayesinde sanal ortamda görünür olmak mümkün hale gelir. Dünyanın her yerinden kullanıcılar; internet sitelerini ziyaret ederek herhangi bir konu, ürün, hizmet veya servis hakkında fikir sahibi olurlar. Ancak, her internet sitesi; eşit popülerliğe sahip değildir. Bir başka deyişle, sitenin performansını ve trafiğini etkileyen çok sayıda husus vardır. Onlardan birisi de site hızı!

Hızlı bir internet sitesi sayesinde kullanıcı deneyimi en iyi hale gelir. Sayfaları yavaş açılan bir sitenin ziyaretçi sayısı hızla düşecektir. Peki, internet sitesinin hızını etkileyen faktörler nelerdir? Gelin, bu hususlara göz gezdirelim!

Hosting Seçimi İnternet Sitesinin Hızını Etkiler Mi?

Hosting ile İnternet Sitesinin Hızı Arasındaki İlişki Nedir?

Hosting hizmetinin nereden alındığı son derece önemli! Çünkü, hosting sağlayıcısı; internet sitesinin genel hızı üzerinde belirgin bir etkiye sahiptir. Her şeyden önce, hosting sağlayıcılarının her birisi birtakım sunucular kullanır. Sunucuların özellikleri; internet sitesinin tarayıcıya hızlı veya yavaş yüklenip yüklenmeyeceğini belirler. Sitenin yükleme süresini hızlandırmak basittir. Bunun için birden çok yöntem vardır. Ancak, internet sitesi; hali hazırda yavaş bir sunucuda barınıyorsa site hızını arttırmak için yapılacak işlemlerin her birisi başarısız olacaktır.

Sunucunun performansı; sitenin hızlı bir şekilde çalışıp çalışmamasını doğrudan etkiler. Çünkü, herhangi bir ziyaretçi; siteyi ziyaret ettiğinde her bir dosya için ayrı ayrı istekte bulunur. Sunucu hız konusunda yetersiz kalıyorsa isteklerin yerine getirilmesi bir hayli zaman alır. Bu yüzden, internet sitesinin yüklenme süresi uzar. Bunun yanı sıra, Google; hızlı çalışan sitelere arama sonuçlarında en üst sıralarda yer verir. Sonuç olarak, hızlı ve yüksek sıralamalı bir site için en hızlı web hosting hizmeti tercih edilmelidir.

Hosting Seçimi İnternet Sitesinin Hızını Etkiler Mi?

Hosting İnternet Sitesinin Hızını Nasıl Etkiler?

İnternet sitesinin almış olduğu hosting hizmeti; birçok açıdan değerlidir. Ancak, site hızı söz konusu olduğunda birçok kişi hosting hizmetinin etkisini dikkate almaz. Site hızını belirli bir seviyede tutmak adına gerekli çalışmalar yapılmasına rağmen halen daha bir sonuç alınamadıysa sorunu hosting hizmetinde aramak gerekir. Bu noktada, web hosting’in internet sitesini hızlandırmak adına gerekeni yapıp yapmadığı kontrol edilmelidir.

  • Her şeyden önce, sabit disk önem taşır. İki farklı sabit disk bulunur. SSD ve HDD olarak bilinen sabit disklerin her birisi veri depolamak adına kullanılır. Ancak, SSD’ler çok daha avantajlıdır. Çünkü, verileri diske fiziksel olarak yazmak adına çok daha hızlı ve performanslı bir şekilde çalışan flash bellek kullanır. Sonuç olarak, sitenin hızlı bir şekilde çalışması adına SSD tercih edilmelidir.
  • RAM; teknolojik cihazlarda olduğu kadar hosting hizmetinde de önemli bir yere sahiptir. Bellek depolama alanı olarak bilinir. GB cinsinden ölçülmesi dikkate alınmalıdır. Bu noktada, sitenin özelliklerine uygun RAM tercihinde bulunulmalıdır. Örneğin, trafiği daha az olan bir web sitesi için 2 GB RAM yeterli olacaktır.
  • Bant genişliği; site hızını doğrudan etkileyen faktörler arasında bulunur. Ne kadar veri aktarılabileceğini belirleyen bir faktördür. Bant genişliği kısıtlı olduğu takdirde veri aktarımı da bir hayli uzun sürer. Bu noktada, hosting planı dikkate alınarak bant genişliği belirlenmelidir. Bir başka deyişle, ihtiyaca uygun olarak davranılmalıdır.

Hosting Seçimi İnternet Sitesinin Hızını Etkiler Mi?

Web sitesinin hızlı bir şekilde çalışması noktasında yukarıdaki faktörler kadar önemli olan bir diğer etmen ise hosting planıdır. Paylaşımlı hosting; son derece popülerdir. Sunucunun kaynaklarının birden fazla kullanıcı arasında paylaştırılması söz konusudur. Ancak, site hızını arttırmak adına doğru bir seçenek değildir. Sanal özel sunucu ise pahalı olmasına rağmen hız – performans dengesi açısından harika sonuçlar ortaya koyar.