Paycell Nedir?

  • Nedir?
  • Veridyen
  • 2 yıl önce
  • 5 Dakikalık Okuma Süresi
Paycell Nedir?

Bankalara rakip olan ve “Banka değil ” sloganıyla müşterilerin karşısına çıkan Paycell, Turkcell tarafından tasarlanan bir ödeme kuruluşudur. Müşterilere uygun kampanyalar hazırlayarak tüm işlemlerini tek bir uygulamadan yapmasına imkân sağlayan Paycell, aynı zamanda yapılan işlemlerde puan kazanma ayrıcalığı sunuyor. Uygulamaya ilk girişte hesap oluşturmanız gerekiyor. Hesap oluşturmak için;

  • Ad soy ad bilginizi ve e-posta adresinizi girin,
  • Telefon numaranızı ve size gelen onay SMS şifrenizi girin,
  • Unutmayacağınız 6 haneli bir şifre belirleyin

İşte bu kadar. Bu adımdan sonra varsa kablosuz ağ bağlantısını kapatın. Sistem, telefonunuz ve hattınızın eşleştirmesini yapacaktır.

Paycell Nedir?

Paycell kart Nedir?

İnternet üzerinden dilediğiniz gibi alışveriş yapabilmek için bir kart oluşturmanız ya da Turkcell mağazaları veya Şok Marketlerinden bir kart almalısınız. Dilerseniz sanal kart oluşturarak da kart sahibi olabilirsiniz. Kartınızı oluşturduktan sonra kolayca kredi kartı ya da banka kartınızla hesabınıza para yükleyerek bu dünyaya adım atabilirsiniz. Yükleme yapacağınız kartın size ait olması gerektiğinin altını çizmekte yarar var.

Kartınızla alışveriş yapmak için ödeme adımında Paycell kart bilgilerinizi yazmanız yeterli olacaktır. Yapılan alışverişlerde ayrıca puan kazanabilirsiniz.

Paycell Hazır Limit Nedir?

Paycell hazır limit; kullanıcıların hesaplarında para olmasa bile alışveriş yapmaları için şirket tarafından tanımlanan bir limittir. Bu limit sayesinde faturalarınızı ödeyebilir, uygulama mağazalarından alışveriş yapabilir ve dilerseniz nakit olarak ATM üzerinden çekebilir ya da başkalarına gönderebilirsiniz. Kullandığınız hazır limitin ödemesi Turkcell faturanıza yansımaktadır. Bu sayede ödemelerinizi kolayca fatura öder gibi ödeyebilirsiniz. Hazır limit; hattınızın durumu, Kredi Kayıt Bürosu skorunuza başta olmak üzere belirli faktörlere bağlı olarak değişmektedir.

Paycell Nedir?

Paycell İle Mobil Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Google Play ve AppStore üzerinden kredi kartınız olmadan sadece telefon numaranızla dilediğiniz içeriği almak için hesabınıza telefon numaranızı eklemeniz ve ödeme seçeneklerinden mobil ödemeyi aktif etmenizin ardından alışverişinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Yapılan alışverişlerin tamamı faturanıza yansıyacak ya da TL bakiyenizden düşülecektir. Yapılan işlemlerde iade olması halinde yine ücret faturanıza iade edilecektir. Servisin 5 TL kullanım ücreti bulunmaktadır, bu ücret 3 aylık periyotlarda sizlerden tahsil edilir. Yaptığınız işlemleri Paycell uygulamasından kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.

Paycell Kampanyaları Ve Puan Kazanımı Nasıl Yapılır?

Uygulama üzerinde fırsatlar kategorisi altında bulunan kampanyalar sıklıkla değişmektedir. Yemeksepeti, BurgerKing, Google Play ve AppStore üzerinden yapılan harcamalar için indirimler, internet paketi kazanabilirsiniz. Ayrıca Netflix, Spotify, Exxen gibi dijital platformlardan üyelik alındığında %50 varan indirimler sunulmaktadır. Dilediğiniz kampanyanın içerisinde yer alan “Katıl” seçeneğini tıklayarak kolayca katılabilirsiniz.

Paycell Nedir?

Paycell Harçlık İste

Hesabınızda bakiye olmadığı durumlarda Paycell kullanan bir arkadaşınızdan kolayca harçlık isteyebilirsiniz. Bunun için harçlık isteyeceğiniz kişinin telefon numarası ya da e-posta adresini yazıp, tutarı belirterek istek gönderebilirsiniz. Davetiniz kabul edildiğinde tutar anında hesabınıza aktarılır. Arkadaşınıza para göndermek için;

  • Önce hesabınızda kimlik doğrulaması yapın,
  • Göndereceğiniz kişinin hesap bilgilerini yazın
  • Tutar belirleyin ve onayınız ardından para karşı tarafa ulaşacaktır.

Paycell Puanı Avantajları Nedir?

Paycell üzerinden yaptığınız tüm harcamalarda puan kazanır, katıldığınız kampanyalarda da ekstra puanları toplarsınız. Puanlarınızla internet paketleri alabilir, uygulama mağazalarında geçerli indirim çekleri alabilir ya da dilerseniz ormanlara fidan dikebilir, doğaya katkıda bulunabilirsiniz. Puanların kullanımı 1 haftadır, 1 hafta sonunda silinecektir. Ayrıca “Salla Topla” adımından size özel puanınızı telefonunuzu sallayarak alabilirsiniz.

Sadece Turkcell kullanıcıları için kurulan bir sistem gibi görünse de uygulama herkese açıktır. Herkes için avantajlarıyla Google Play ve AppStore üzerinde yerini alan Paycell; her zaman güncelleniyor.