SEO Konusunda Takip Edilebilecek Kaynaklar

  • Seo
  • Veridyen
  • 2 yıl önce
  • 5 Dakikalık Okuma Süresi
SEO Konusunda Takip Edilebilecek Kaynaklar

Arama motoru optimizasyonu yani SEO, uzun zamandır herkesin dilinde ve popülerliğini korumaya devam ediyor. İnsanlar SEO sayesinde anahtar kelimelerde hedefledikleri sıralamaya çıkmak ve trafiğini arttırmak istiyor. Ne de olsa bir internet sitesi sahibi için en önemli şey trafiğini arttırabilmektir. Trafiğin artması demek gelir ve satışların da artması demek olduğu için insanlar SEO konusunda ne yapabileceklerini ve nasıl yapacaklarını öğrenmek istiyor.

SEO Konusunda Takip Edilebilecek Kaynaklar

SEO Nedir?

Aslında SEO kavramı internet ve arama motorları ile beraber doğduğu için hayatımıza çok eskiden girmiş bir kavram sayılmaz. Neredeyse internet dünyasında gerçekleşen tüm yenilikler son 20 yılda meydana geldi. Bu yüzden hala SEO kavramı kesin ve net çizgilerden ziyade doğru bilgiye deneme yanılma yöntemleriyle ulaşılan bir alan. Fakat bunun dışında doğru bilgiler alabileceğimiz bazı kaynaklar da bulunuyor. SEO konusunda yayın yapan kuruluşlar veya arama motorlarının blogları bize SEO konusunda en kaliteli bilgiyi verebilecek yerler. Tabii ki, şu noktayı da unutmamak gerekir: SEO konusunda kesin doğru olarak kabul edilen bilgiler çok azdır. Bu yüzden bir SEO tekniğini uygulamadan önce mutlaka internet sitenizin ihtiyaç ve eksiklerini analiz etmelisiniz.

Eğer SEO konusunda bilgi sahibi olmak ve güncel olayları takip etmek istiyorsanız faydalanabileceğiniz bazı kaynaklar şunlardır:

SEO Konusunda Takip Edilebilecek Kaynaklar

Google Webmaster Central Blog

Hepimiz Google’da üst sıralarda çıkmak istiyoruz. O halde Google’da üst sıralarda çıkmak için neler yapmamız gerektiğini kimden öğrenebiliriz? Tabii ki Google’dan. Google Webmaster Central Blog, size sıralama, tarama ve dizine ekleme gibi konularda faydalı birçok içerik sunar.

Search Engine Journal

Türkçe’de Arama Motoru Dergisi anlamına gelen Search Engine Journal 2003 yılında Loren Baker tarafından kuruldu ve arama motorları konusunda sektörel haberler, kılavuz ve analizler yayınlamaktadır. Temel olarak SEO, PPC, içerik pazarlaması ve sosyal medya üzerine kurulu bir yayın anlayışı vardır. Buna ek olarak, SEO konusunda daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler Search Engine Journal’ın düzenlediği SEJ Summit’teki konferansları da izleyebilirler.

Search Engine Land

Danny Sullivan tarafından 2007 yılında kurulan Search Engine Land, güncel içerik ve haberlerle kullanıcıların SEO hakkındaki haberlerden mahrum kalmasına izin vermiyor. Tecrübeli bir editöryal ekibi bulunan Search Engine Land’in yayın odağı daha çok SEO ve PPC konuları üzerinde konumlandırılmış durumda.

Search Engine Roundtable

Barry Schwartz’ın kişisel SEO günlüğü olarak düşünebileceğimiz site 2004 yılından beri yayınlarına devam ediyor ve SEO hakkında görüş, haber ve içeriklere ev sahipliği yapıyor.

The SEM Post

SEO konusunda tanınmış ve saygın bir kişi olan Jennifer Slegg’in 2014 yılının Haziran ayında kurduğu The SEM Post, SEO hakkında günlük güncel içerikler sunar ve Google ve Bing gibi arama motorlarının yaptığı testleri tespit ederek detaylı analizler yapar. Algoritma güncellemeleri ve Google’ın kalite konusundaki kriterleri hakkında çok bilgilendirici içeriklere ev sahipliği yapmaktadır.

SEO Konusunda Takip Edilebilecek Kaynaklar

Moz Blog

Dünyanın en popüler çevrimiçi SEO araçlarından birisi olan Moz’a ait olan bu blog sitesinde sosyal medyadan SEO’ya kadar geniş bir yelpazede çok kaliteli içerikler bulunuyor. Haftada 4 ya da 5 içeriğin paylaşıldığı blog, söz konusu SEO olduğunda en çok takip edilen internet sitelerinin başında geliyor.

SEO Theory

Michael Martinez tarafından 2006 yılında kurulan SEO Theory, arama motorlarının ve SEO’nun nasıl çalıştığını anlatmaya yönelik içerikler sunan çok başarılı bir blog. Fakat bu blogda yer alan içeriklerin yeni başlayanlardan ziyade SEO konusunda deneyimli kişilere yönelik olduğunu hatırlatmakta fayda var.