Sosyal Medyanın SEO’ya Etkisi 2021

  • Seo
  • Veridyen
  • 3 yıl önce
  • 5 Dakikalık Okuma Süresi
Sosyal Medya

Sosyal Medya SEO için önemlidir. SEO sıralama ölçütleri hakkında hemen herkes belli bir bilgi birikimine sahiptir. Arama motorları başta Google olmak üzere kendi içlerinde belli kriterler öngörmektedir. Bu kriterler doğrultusunda da web sitelerini sıralamaya koymaktadır. Bu sayede bir kişi Google veya başka bir arama motorunda arama yaptığında karşısına belli bir sıra ile siteler çıkmaktadır. Sosyal medya da SEO konusunda etken rol oynayan kriterler içerisinde yer almaktadır. Konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler sosyal medyanın SEO’ya etkisi hakkındaki yazımızı okumaya devam edebilirler.

Sosyal Medyanın SEO’ya Etkisi 2021

Sosyal Medya Trafiğinin SEO’ya Etkisi

Sosyal medya dünya genelinde çok büyük bir kitle tarafından kullanılmaktadır. Günümüzde hemen herkesin akıllı telefonu ve en az birkaç farklı mecradan sosyal medya hesapları bulunmaktadır. Bu sebeple Social medya trafikleri SEO üzerinde çok etkileyici bir rol oynamaya başladılar. Social medya üzerinden reklam verilebiliyor, etkileşimler kurulabiliyor. Ama burada hassas bir denge olduğu unutulmamalı. Social medya trafiğiniz ile ziyaretçi artırmak her zaman SEO için olumlu etki yaratmayabilir. Trafiğin nitelikli olması çok önemlidir. Bu nedenle Social medyanın SEO’ya etkisi konusunda ne kadar trafik o kadar iyi algısından uzaklaşılmasını öneririz. Sadece ziyaretçi gelmesi için sitenizle alakasız bir reklam veya paylaşım yapmamalısınız. Buralardan gelen ziyaretler niteliksiz olarak adlandırılabilir. Bu durumda Social medyanın SEO’ya etkisi konusunda olumsuz yanı oluşturabilir.

Marka Bilinirliği ve SEO

Sosyal medya aynı zamanda doğal yollarla da web sitenizin Seo uyumunu destekleyebilmektedir. Bu nasıl oluyor? Diye soranlar için hemen açıklayalım. Bir marka sosyal medya hesaplarını sadece bilgilendirme ve günlük paylaşımlarını yapma amacıyla doğal biçimde kullanırken gelişebilir. Bu gelişim sayesinde ciddi kitlelere ulaşabilir. Artık marka bilinir hal alacaktır. Bilinir bir marka adı da Google de doğal haliyle daha fazla aratılacaktır. Google üzerinde kendi adıyla gelen arama sayılarının artması web sitenizin SEO uyumunu yükseltecektir. Social medyanın SEO’ya etkisi düşünülürken bu detay genellikle gözden kaçar ama en az reklam ve işbirlikleri kadar SEO destekçisi bir durumdur.

Sosyal Medyanın SEO’ya Etkisi 2021

Sosyal Medya Sinyalleri

Social medya sinyalleri de Sosyal medyanın SEO’ya etkisi konusunda önem arz eden bir diğer detaydır. Bu da web siteniz için destekçi özellik gösterdiği için iyi bilinmesinde fayda vardır. Social medya sinyalleri dediğimiz şeyler aslında Social medya üzerindeki etkileşimlerdir. Beğeniler, yorumlar, takipler, değerlendirmeler, paylaşılan linkler gibi bu sinyaller arama motorları tarafından takip edilebilmektedir. Yani web siteniz için sosyal medya üzerindeki bu sinyalleri SEO konusunda arama motorları değerlendirmek adına görebiliyorlar. Bu sebeple web sitesi sahibi kişiler özellikle dijital pazarlama ve marka sahibi kişilerin sosyal medyaları etkin tutmadan ayakta kalabilmeleri zordur.

Social medyaların çok geniş bir kitle tarafından kullanıldıkları için sahip oldukları bir güç vardır. Bu güç web sitelerini de etkilemektedir. Arama motorları sıralamalarını yaparken en doğru şekilde ziyaretçilerine liste sunmak isterler. Bu sebeple web siteleri her geçen günde daha incelikli taramalardan geçiyorlar. SEO koşulları her geçen gün daha da inceleşmekte. Social medyanın SEO’ya etkisi de bu sebeple göz ardı edilemeyecek bir önemdedir. Çünkü zaten SEO bir web sitesi için olmazsa olmaz bir önemdedir. Social medyanız üzerinde etkin ve faal bir tutum takınarak web siteniz için SEO desteği sunabilirsiniz. Sadece ziyaretçi gelmesi için niteliksiz çekimler yapmaktan uzak durmayı unutmayınız. Özellikle doğal bir büyüme göstermek hem markanızı hem de web sitenizi çok daha iyi yerlere getirecektir.