Youtube’da Videoları Tanıtmak İçin 14 Strateji

  • Teknoloji
  • Veridyen
  • 2 yıl önce
  • 21 Dakikalık Okuma Süresi
Youtube'da Videoları Tanıtmak İçin 14 Strateji

Youtube’da video pazarlama stratejisine yeni başlayanlar, diğer sosyal ağlarla ilgili olarak dijital pazarlamaları için sahip olacağı farklılıkların farkında olmalıdır. Her birinin belirli bir amacı vardır ve Youtube, çok uzun olmayan kaliteli videolarda değerli içerikler sunan videoları hedeflemektedir.

Youtube, ürün veya hizmetinizi büyük bir kitlenin önünde kanıtlamak ve etkileşimi teşvik eden içerikler aracılığıyla halkla ilişkileri güçlendirmek için harika bir fırsat sunuyor. Başlamak için, işte youtube’daki videolara yatırım yapmanız için bazı nedenler.

Youtube videolarını neden kullanmalısınız?

Youtube’un dünyanın en yüksek izleyici kitlesine sahip video platformu ve en çok kullanılan ikinci arama sitesi olduğu düşünülürse, orada var olmak markanızın gelişmesi ve güçlenmesi için elzem olacaktır. Dikkate alınması gereken bir diğer faktör de Youtube’un doğrudan Google’ın arama motoruna ve Google+ sosyal ağına bağlı olmasıdır. Bu, web sitenizin internet aramalarındaki sıralamasını iyileştirmeye büyük ölçüde katkıda bulunabilir. Youtube, diğer sosyal medya sitelerinin sunmadığını sunduğu için markanızı internette tanıtmak için dikkate değer bir platformdur. Bu sadece videoyla ilgili değil, yayınlanan içeriğe odaklanmakla ilgilidir.

Halkın videolarda okumaktan daha fazla içerik tükettiği göz önüne alındığında, videolar güçlü bir pazarlama silahıdır. İzleyici ile etkileşim açısından Youtube’daki videolar içerik stratejilerinde en düşük ret oranıyla sıralamada başı çekiyor.

Videolar daha fazla duygusal çekiciliğe sahiptir ve müşterilerin satın alma kararlarını doğrudan etkiler. Satışa dönüştürmek için resimlerden daha verimlidir. Youtube’u pazarlama stratejilerinde kullanan kişi ve şirketlerin sayısı hala azdır. Twitter , Facebook , ancak YouTube’a bağlantıları olmayan birkaç kurumsal web sitesi ve blogun varlığından bahsetmek de mümkündür.

Bu nedenle, Youtube’da bir video pazarlamasını verimli bir şekilde planlamanız, yürütmeniz ve geliştirmeniz için bu gönderiyi en önemli ve işlevsel stratejilerle geliştirdik. Yapmanız gerekenleri sırasıyla aşağıda listeledik.

Youtube'da Videoları Tanıtmak İçin 14 Strateji

1.    Tüm kanal profilinizi doldurun

 

Videolarınızı düzgün bir şekilde tanıtmanın ilk adımı marka profili oluşturmaktır. Eksik profili olan bir hesap, çok dağınık bir kitleyi çekebilir ve kanalın hemen çıkma oranını artırabilir. Aksine çok detaylı bir profil, dönüşüm oranını artırarak daha nitelikli bir kitleyi çekecektir.

Profilinizi olabildiğince kişiselleştirmek için Youtube’un size sunduğu tüm mevcut alanları keşfedin ve şüpheniz varsa bazı fikirlere ilham vermek için bazı kurumsal kanallara danışın.

2. Kim olduğunuzu ve ne istediğinizi söyleyin

Youtube kanalınız ne hakkında, videolarda ne tür içerikler yer alıyor, kanalınızın misyonu nedir, hedeflenen kitlenin profili nedir ve bunun gibi daha pek çok soru “yazılı olarak cevaplanmalıdır. Kanalınızın Hakkında” sayfası bu durumu kaliteli bir şekilde özetleyecektir. Burası, birçok ziyaretçinin niyetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için gittiği yerdir.

O halde kanalınızı tanımlayın, kendinizi tanıtın ve kim olduğunuzu, ne yaptığınızı, insanların youtube kanalınızdan neler bekleyebileceğini söyleyin. Bu kısa ve nesnel açıklama, izleyicinin sizi takip edip etmeme kararını belirleyecektir. Takip edenler, işletmenizin profiliyle daha seçilmiş bir kitleyi temsil edecektir. Bu sunum çok önemlidir; çünkü kanalın açıklaması Youtube’un her yerinde ayrıntılı bir biçimde görünmektedir. Örneğin kanal adı aramalarda, kanal önerilerinde ve kanala özel arama konumlarında görünür.

3. Anahtar Kelimeleri Kullanın

Kanalınıza yazdığınız herhangi bir metin (video açıklaması, kanal açıklaması, video başlığı, etiketler ) anahtar kelimeler kullanmaktadır.

Bu, kanalınızı ve videolarınızı internette daha iyi indekslemek için gerekli olacak ve kullanıcı ele alınan konuyla ilgili bir arama yaptığında onu bulmak daha kolay olacaktır.

Bu nedenle, örneğin videolar için SEO ( Arama Motoru Optimizasyonu ) konusunda uzmansanız, tanımını çevreleyen eş anlamlılar dahil kelimeleri araştırmalı ve her birinin sahip olduğu gücü değerlendirmelisiniz. Daha da etkili bir başka yol, anahtar ifadelerin gücünü araştırmaktır. Kanalınız ve videolarınız için çeşitli arama ifadeleri oluşturun ve en güçlülerini kullanın.

Youtube'da Videoları Tanıtmak İçin 14 Strateji

4. Sık sık video üretin

Araştırmalar, kanalınızın halk tarafından unutulmaması için sıklığının haftada bir videodan az olmaması gerektiğini gösteriyor. Ayrıca sıkıcı olmamak için günde birden fazla video yüklememeye özen gösterin. Peki ideal frekans nedir? Bu, pazar nişinize ve hedef kitlenize bağlı olacaktır.

Kanalınız için ideal frekansı bulabilmeniz için iki ay boyunca haftada bir video yayınlamayı deneyin ve kitlenin daha fazla tüketmek isteyip istemediğini veya yeterli olup olmadığını değerlendirin. Youtube videoları kullanıcılar tarafından belli saatlerde daha fazla izlenmektedir. Doğru gönderi sıklığını bulduktan sonra, kullanıcılara yeni videolar yayınladığınız günleri ve mümkünse saatleri söyleyin.

Bu bilgiler kanal profilinizin kapağına , “Hakkında” sayfasına ve ayrıca videolara (videoların açılışında veya kapanışında) eklenebilir.

Bir YouTube kanalı açıklamasının en çekici özelliklerinden biri, tam olarak videolar yayınlandığındaki bilgilerdir ve halk, düzenli olarak yayınlayacağınızı bildiğinde, kanalınıza abone olma olasılıkları daha yüksektir.

5. Kanalınıza ve videolarınıza bağlantılar ekleyin

Ziyaret oluşturmak için harika bir açıklama yapmak önemliyse, şimdi daha fazla çekiş elde etmek ve işletme web sitenize trafik oluşturmak için bunu ayarlamanız gerekir. İstediğiniz kadar bağlantı ekleyebilirsiniz, ancak en önemlilerine bağlı kalın. Buradaki amaç, kullanıcıyı markanızla etkileşimde tutmaktır.

Bu bağlantılar yeni sekmeler açarak, izleyicileri Youtube‘da eriştikleri sayfayı kapatmadan istediğiniz sayfalara yönlendirecektir. Buradaki ipucu, tam profile sahipseniz web sitenize, blogunuza ve sosyal ağlarınıza bağlantılar eklemektir.

Bunları kanalınızın “Hakkında” sayfasına, videoların açıklamalarına, kanalın kapağına ve ayrıca Youtube’un videonuzu yayınlamadan önce yapılandırmak için sunduğu kartlar ve notlar aracılığıyla videolara yerleştirin.

Youtube'da Videoları Tanıtmak İçin 14 Strateji

6. Kanalınız için bir kapak oluşturun

Kapak, kanalınız hakkında çok şey veya her şeyi söyleyebilir. Youtube hesabınıza giriş yaptıysanız, “Kanal resmi ekle” yazan bir düğme göreceksiniz.

Bu düğmeyi tıklayın ve 2560 x 1440 boyutunda bir resim seçin. İşletmenizin bir resmini göstermek için YouTube kanal resmi şablonunu kullanabilirsiniz.

Burada bu kadar profesyonel olmak zorunda değilsiniz. İyi bir ruh hali uyandırarak izleyiciyi çekmek için biraz eğlence ekleyin. Görselin, ilham verici olmasının yanı sıra, 4. ve 5. konularda belirtilen metinleri de içermelidir.

7. YouTube video kanalınızı taşıyın

Youtube kanalını aktif tutmak, normal video gönderilerinin ötesine geçmelidir. Sizinle etkileşime giren kitleyle bağlantı kurmalı ve onları fikir ve öneri bırakmaya motive etmelisiniz. Bunu yapmak için, her zaman kullanıcılar tarafından videolarınıza yapılan yorumlara yanıt verin.

Ayrıca, videolarınızda ele alınan konular hakkında tartışmayı ve daha derin konuşmayı teşvik eden açık uçlu sorular sorarak kanalınızın “Tartışma” sayfasında bir sohbet başlatabilirsiniz.

8. Bir sunum videosu yapın

Bir sunum videosu kaydedin ve bunu kanalınızın ana sayfasına yerleştirin. İşletmenizi Youtube’da düzgün bir şekilde tanıtmak istiyorsanız, basit bir video olsa bile kendinizi tanıtmanız gerekir.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

*Kamerayı sabit tutun

Kamerayı kendiniz tutmayın. Titreyen videolar berbat göründüğü için kamerayı sabit tutun. Kamerayı bir masa, sandalye, tripod veya sabit tutan herhangi bir şey üzerinde destekleyin.

*Düzgün bir arka plan kullan

Video ofisinizde kayıtlıysa, önce onu hazırlayın. Aksi takdirde, arka plan için düz, nötr renkli bir duvar seçin.

*Videonun öne çıkan kısmının tam olarak arka plan değil siz olmanız gerektiğini unutmayın.

*Arka plan gürültüsünü en aza indirin

*Düzenleme sırasında gürültünün giderilmesi zor olduğundan, gürültüsüz bir video kaydetmek için sessiz bir yer seçin.

*Ne Anlatmalısınız?

Kim olduğunuz, işletmenizin neyle ilgili olduğu, neden YouTube‘da olduğunuz ve kitleyi ilgilendiren başka nelerin olduğu gibi gerçekten önemli ve ilgi çekici olan şeylere odaklanın.

*Seyirciye talimat vermek

Videonuzun sonu için bir harekete geçirici mesaj geliştirin.

Kullanıcılardan yorumlarda yanıt vermelerini, tıklamaları için bağlantıları işaret etmelerini, diğer videoları izlemelerini, sosyal medyada paylaşmalarını, kanala abone olmalarını, web sitenizi ziyaret etmelerini veya başka herhangi bir işlem yapmalarını isteyen bir soru ile bitirin.

Harekete geçirici mesaj içeren bir video daha fazla güvenilirliğe sahiptir ve daha iyi sonuçlar verir.

*Görüntüleme süresi

Youtube‘daki bir videonun ortalama uzunluğu dört dakikadır. Ancak en popüler videoların ortalama uzunluğu sadece iki dakikadır. Bu bilgilere dayanarak, tanıtım videonuz kanalınızla ilgili çok kısa bir küçük resim olmalıdır. Bir dakika içinde çok şey söyleyebilirsiniz, ancak gerçekten önemli olan şeylere odaklanmanız gerekir.

*Videoyu düzenleyin

İnternette ücretsiz ve tamamen ücretsiz düzenleme uygulamaları bulmak kolaydır. Çoğunun kullanımı kolaydır ve sonuç şaşırtıcı olabilir.

9. Videolarınızı sosyal ağlarınızda paylaşın

Yeni bir video göndermeyi her bitirdiğinizde, onu sosyal medya hesaplarınıza (kişisel ve iş) gönderin ve web varlığınız olan her yerde paylaşın. Bu işlem, videolarınızın youtube’daki izlenme sayısını önemli ölçüde artıracaktır.

Videolarınızı arkadaşlarınız, akrabalarınız, müşterileriniz gibi tanıdığınız kişilere tanıtarak ve onlardan videoları izlemelerini isteyerek fikir ve iyileştirme önerileri sunarak başlayabilirsiniz. Ayrıca daha fazla görünürlük elde etmek için sosyal ağlarında paylaşmalarını isteyin.

10. Video stratejisini web sitesiyle entegre edin

Videoları blogunuza yerleştirin ve yazılı makalelerinizde videolar yayınlayarak içeriğinizi çeşitlendirin.

Videolar daha fazla etkileşim sağlar ve marka imajınızı oluşturmanıza yardımcı olur. Yazılı içeriğe video eklerseniz, normalde onu okuyan kişiler de yayınlanan içeriği izleyecektir. Bunun tersi de yapılabilir. Yazılı içeriğinizi ilgili tema ile video açıklamanıza ekleyin ve sonuçların iyileştiğini göreceksiniz.

Youtube'da Videoları Tanıtmak İçin 14 Strateji

11. E-posta pazarlaması yapın

Her yeni video yayınladığınızda Youtube‘un size gönderdiği varsayılan e-postayı kullanın ve bununla bir e-posta pazarlaması yapın. Düzen profesyonel bir biçimde yapıldığı takdirde geri dönüş şansını artırmaktadır. Halihazırda bir e-posta listeniz yoksa, bu fikri yakın gelecekte uygulamaya koymak için bir bağış toplama stratejisi geliştirin .

12. Yakın ortaklıklar

Hali hazırda Youtube‘u kullanan ve sizinle aynı kitleyi paylaşan, ancak doğrudan rekabet içinde olmayan diğer şirketlerin videolarında ortak çalışmaya çalışın. Bu, her iki kanalın da büyümesini sağlayacaktır. Örneğin, bir kozmetik serisi için ürünler üretiyorsanız, kanalınızda makyaj ipuçları ve cilt bakımları olan ünlü bir youtuber ile ortaklık kurun. Takipçilerinin çoğu sizi takip edecek ve ürünlerinizi sadece youtuber’ın göstergesine güvenerek tüketecektir.

13. Bir reklam planı oluşturun

İyi bir SEO stratejisi, kanalınızı verimli bir şekilde geliştirme yeteneğine sahiptir, ancak bu süreç biraz zaman alabilir. Aceleniz varsa, büyümeyi erkenden sağlamak için Google Adwords , Facebook Ads , Linkedin Ads veya diğer şirketler gibi ücretli bir reklam planını düşünmek en iyisidir.

Birlikte çalışılırsa (SEO ve ücretli reklam stratejileri), sonuçlar Youtube’daki birçok mevcut kanaldan daha üstün olabilir.

14. Yardım için bir profesyonele güvenin

Tüm bunları tek başına yapmak yorucu olabilir ve gerekli beceri ve bilgi olmadan stratejiden taviz verilebilir. Bu durumda, videolarınızı kanalınıza daha iyi ve daha hızlı sonuçlar getirecek şekilde planlamanıza, üretmenize, düzenlemenize, yayınlamanıza ve Youtube’da tanıtmanıza yardımcı olması için video pazarlama konusunda uzmanlaşmış bir şirketle çalışmayı düşünmeye değer. Youtube, bir pazarlama stratejisi için güçlü bir video platformudur. Ama harekete geçmez ve derinden karışmazsanız, bu sadece potansiyeldir. Yeni bir müşteri, hayran ve gelir kaynağı arıyorsanız YouTube videoları bir sonraki gizli silahınız olabilir.

Video pazarlama giderek büyüyen bir faaliyettir ve şirketin pazarlama stratejileri için çok önemli bir araç haline gelmiştir. Brezilya, Youtube’da çoğu kişinin video izlediği ülkelerden biri ve bu da şirketlerin burada tanınması için yeni ufuklar ve olanaklar getiriyor. Bu fırsattan yararlanmayı düşünüyorsanız öncelikle YouTube pazarlama tekniklerine hakim olan firmalardan bir şeyler öğrenmelisiniz.

Kısa sürede Youtube sayesinde yüksek gelirler elde eden şirketleri sizler için sıraladık.

Youtube'da Videoları Tanıtmak İçin 14 Strateji

1. Red Bull

Red Bull bir enerji içeceği şirketidir ve ürünlerini sporcuların ve sporcuların çevikliği ve enerjisiyle ilişkilendirmekten daha iyi bir şey değildir. Şirket, tamamen daha aktif bir yaşam tarzını teşvik etmeyi ve insanların refah duygusunu artırmayı amaçlayan Youtube’da bir pazarlama geliştirdi. Kanalının dört milyondan fazla abonesi var ve yayında olduğu altı yılda bir milyar izlenmeye ulaştı.

Videoları, sporseverler için iyi hedeflenmiş içeriklere sahiptir ve sporcular, maceracılar, ekstrem sporlar ve yüksek riskli sporcularla doludur. Donmuş dağlara tırmanmak, sıfırdan ahşap bir bisiklet yapmak, buz üzerinde bir yarış arabası sürmek ve hatta stratosferden paraşütle atlama gibi harika şeyler yapıyorlar.

2. Playstation

Sony’nin Playstation’ı, dünya konsol pazarında bir video oyunu lideridir ve kanalı, Youtube’daki ilk on marka kanalından biri olarak kabul edilir. Bu yüzden Youtube pazarlamasının nasıl yapıldığını öğrenmek için iyi bir yer. Üç binden fazla video mevcut ve izleyicileriniz için oyun ipuçları, oyunlar ve diğer harika bilgiler için istekli yaklaşık 4 milyon abone var. Playstation’ın farkı, içeriğin sol köşesinde logosunun yer alması, şirketin markasını güçlendirmesi ve kullanıcılara videoları kimin oluşturduğunu hatırlatmasıdır.

3. Walmart

Bazı insanların Walmart’a karşı güçlü tepkileri vardır; ancak şirketin geliştirdiği ve YouTube kanalında sunduğu içerik çeşitliliğini inkar edemezler. Sadece pratik tarif ipuçları içermiyorlar, aynı zamanda ürün fiyat karşılaştırmaları, yeni ürün eğitimleri de yapıyorlar ve kendi ürünlerini değerlendirerek katkıda bulunan birkaç blogla ortaklar.

İyi bir dizi ilginç içerik, kullanıcılara yalnızca keşfedecekleri iyi bir konu yelpazesi sunmakla kalmaz, aynı zamanda dikkatlerini de çeker. Walmart’ın YouTube kanalı yüz bin abone sınırını aştı ve videoları yalnızca markayı güçlendirmek amacıyla standartlaştıran iyi bir kimliğe sahip.

4. Audi

Lüks otomobil üreticisi Audi, marka yöneticilerine göre halka yaratıcılığı kötüye kullanma, orijinal içerik sağlama ve daha ilgi çekici hale gelme taahhüdü vermiş bir şirket. Ve bu stratejiyi başlatmak için şirket akıllıca Youtube’da bir pazarlama planı yapmayı seçti . Audi kanalı, otomobil tutkunları için ilham verici bir arzu kaynağı ve aynı zamanda araçlarının teknik özellikleri hakkında çok bilgilendirici. Kanal yüz bin aboneye yaklaşıyor.

5. Dell

Teknoloji şirketi Dell, bilgisayarların, dizüstü bilgisayarların ve diğer cihazların üretiminde uzmanlaşmıştır ve geçmişinin bir karışımını, şirketinizle ilgili bir içerik biçimi olarak kullanılmak üzere yeni ürünlerin ve öğreticilerin lansmanını yapmayı amaçlayan video pazarlamasıyla öne çıkmaktadır.

Strateji çok iyi, çünkü Dell’in YouTube kanalı, piyasaya yeni bir ürün çıkarırken daha da fazla etki yaratmak için bir müttefik haline geliyor. Şu anda, kanal 62.000 aboneyi geçti ve hızla büyüyor.

6. Samsung

Samsung, akıllı telefonlar, tabletler ve diğer birçok cihaz gibi mobil cihazların üretimi için pazarda yer almaktadır. Markayı güçlendirmek ve pazardaki tüm güçlü varlığını pekiştirmek için şirket, youtube’da Samsung Mobile kanalını oluşturdu ve o zamandan beri bir milyondan fazla aboneye ulaştı.

İçerik, arzulara ilham verecek ve ürünlerinin temel özelliklerini ayrıntılı olarak gösterecek şekilde halka yöneliktir.

Youtube'da Videoları Tanıtmak İçin 14 Strateji

7. GoPro

Yüksek kaliteli dijital kameralar ve harika çözünürlükler üretiminde uzmanlaşan GoPro, video biçiminde içerik üretimine de büyük yatırım yapmaya karar verdi ve YouTube kanalını oluşturduğundan beri şirket şimdiden 3 milyon aboneye ulaştı.

Şirket, “selfie”lerin başarısı üzerine bir gezintiye çıktı ve dünyayı kameralarının merceğinden daha ilginç hale getirme fikrini tanıttı.

Şirketin kanalında bulunan birçok içerik, tüketicilerin kendileri tarafından üretilip gönderilmektedir.

8. Warner Bros.

Filmleri sevmeyen birini bulmak zordur. Bunu akılda tutarak, Amerikan stüdyosu Warner Bros., Warner Bros. adlı bir youtube kanalı oluşturdu. Resimler ve özellikle vizyona giren filmlerinin fragmanını tanıtmak için iyi bir fırsat buldular. Yaklaşık 3 milyon abonesi olan şirket, iki milyar izlenmeye doğru ilerliyor.

Şirketiniz henüz bu şirketlere eşdeğer sonuçlara sahip bir kanala sahip olmasa bile, pazardaki imajınızı geliştirmek ve markanızı güçlendirmek için Youtube’da pazarlamayı düşünmek şarttır. İlk başta sonuçların yavaş olabileceğini unutmamak önemlidir, ancak yeni içerik yayınlayarak ve stratejik olarak yayınlayarak şirketinizin kanalı ortalamadan daha hızlı büyüyebilir.

Bunun için bir ipucu, orijinal, ilgi çekici içerik üretmek ve sizin için profesyonel bir iş çıkarması için bir dijital pazarlama ajansının desteğini almaktır.